×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-26
Šonedēļ Siguldas novadā: Raimonda Paula koncerts, Allažu pagasta svētki un citi aizraujoši notikumi

Šī nedēļas nogale Siguldas novadā būs nesteidzīga un baudāma, bet tik un tā nesīs piedzīvojumus un krāšņas atmiņas. Izskanēs Raimonda Paula jaunā koncertprogramma, skaisti simtgades svētki Krimuldas muižā un jaudīgs Siguldas pils paviljona koncerts. Ar ikviena gaumei piemērotām aktivitātēm notiks Allažu pagasta svētki, brīvdabas festivāls “Būt DABĀ” un virkne citu notikumu. Noslēdzošā vasaras mēnešu nedēļas nogale, kad piepildīt sirdi, prātu ar sauli, siltām atmiņām, kad uzkrāt spēku jaunai, krāsainai rudens sezonai, kas nāks atkal ar jaunām emocijām un notikumiem. Brīvdienas, kurās apstāties, baudīt un būt!

 

Piektdien, 26. augustā

Plkst. 12.00 notiks bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 20.00 Nurmižu brīvdabas kultūrtelpā “DABĀ” norisināsies “DUO AUSMA” koncertuzvedums “NINGHE”. Ieeja koncertā vienu stundu pirms koncerta sākuma. Biļetes cena ir 15 eiro. Bērniem, studentiem, pensionāriem – 7 eiro, VIP biļete – 25 eiro. Biļetes uz festivāla koncertiem vai kopējo festivāla biļeti var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Kopējās biļetes cena 35–75 eiro. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un Ukrainas pilsoņiem biļetes cena – 1 eiro (biļetes, uzrādot attiecīgo dokumentu, būs pieejamas uz vietas pasākuma norises vietā). Plašāka informācija apskatāma šeit

 

Sestdien, 27. augustā

No plkst. 9.30 pie Lēdurgas Sporta halles notiks Lēdurgas pagasta Sporta svētki. Komandu skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26589854 (Ziedonis). Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 9.30 “Ozolkalnu” mototrasē notiks Nacionālais kausa motokrosā 6. posma sacensības, kurās pulcēsies vairāki desmiti motosportistu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Depo sporta laukumā minifutbola turnīrs.

Plkst. 10.00 Siguldas pils paviljonā norisināsies radošā darbnīcā kopā ar profesionālu mākslas terapeiti Diānu Sergu. Vietu skaits ierobežots, tāpēc dalībniekiem iepriekš jāiesakās, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv vai klātienē kultūras centrā “Siguldas devons”. Dalības maksa: 5 eiro.

Plkst. 12.00 pie Siguldas pagasta Kultūras nama sadarbībā ar radošo apvienību “Pasaku nams” notiks Bērnu drošības skoliņa, kurā speciālisti pirms skolas gaitām bērniem atgādinās par drošību uz ceļa, mājās, mežā, uz ūdens, elektrodrošību un ugunsdrošību. Dalība pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija pieejama šeit.

No plkst. 15.00 ikkatrs ir aicināts apmeklēt Allažu pagasta svētkus “Allaž Allažos”. Pie Allažu Tautas nama visas dienas garumā ikvienu novada, pagasta iedzīvotāju un viesi priecēs dažādas izklaides, koncertuzvedumi, izstāde, kā arī būs iespēja izsmieties stand-up izrādē un izdejoties zaļumballē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.00 Nurmižu brīvdabas kultūrtelpā “DABĀ” būs klausāma koncertprogramma “Vuelvo al sur jeb Atgriezties dienvidos”. Ieeja koncertā vienu stundu pirms tā sākuma. Biļetes cena – 20 eiro. Bērniem, studentiem, pensionāriem – 10 eiro. VIP biļete – 30 eiro. ArSiguldas novada ID kartēm iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide. Biļetes uz festivāla koncertiem vai kopējo festivāla biļeti var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Kopējās biļetes cena 35–75 eiro.Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un Ukrainas pilsoņiem biļetes cena – 1 eiro (biļetes, uzrādot attiecīgo dokumentu, būs pieejamas uz vietas pasākuma norises vietā). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.30 Siguldas pils paviljonā izskanēs grupas “Laika suns” koncerts. Ieejas maksa 5 eiro. ArSiguldas novada ID kartēm iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Koncerta dienā atlaides netiek piemērotas!

Plkst. 22.00 Lēdurgas estrādē Vasaras krāsu zaļumballe kopā ar grupu “Vibroks”. Ieejas maksa ir 7 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 5 eiro.

 

Svētdien, 28. augustā

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

No plkst. 16.00 Krimuldas muižā un tās apkārtnē notiks jubilejas pasākums “Sev no pēdām kroni taisu”. Svētku aktivitātes norisināsies visas dienas garumā, savukārt vakarā gaidāms koncerts. Šajā dienā Krimuldas muižā tiks gaidīts ikviens, it īpaši esošie un bijušie darbinieki, kā arī muižas klienti un pārējie interesenti. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centrā būs klausāms Raimonds Pauls, jaunā dziedātāja Paula Saija koncertprogrammā “Pauls un Paula. Jauns vārds”. Vēl koncertā uzstāsies arī citi iemīļoti mākslinieki. Biļetes cena no 20 līdz 25 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide. Pasākuma dienā atlaides netiek piemērotas! Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Nurmižu brīvdabas kultūrtelpā “DABĀ” notiks teatrāls koncertuzvedums “Loving You”. Ieeja koncertā vienu stundu pirms tā sākuma.Biļetes cena – 15 eiro. Bērniem, studentiem, pensionāriem – 7 eiro, VIP biļete – 25 eiro. Biļetes uz festivāla koncertiem vai kopējo festivāla biļeti var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Kopējās biļetes cena 35–75 eiro. ArSiguldas novada ID karti biļetēm iepriekšpārdošanā 20% atlaide. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un Ukrainas pilsoņiem biļetes cena – 1 eiro (biļetes, uzrādot attiecīgo dokumentu, būs pieejamas uz vietas pasākuma norises vietā). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Lēdurgas muižas parka estrādē notiks izzinoša nodarbība, kura noris Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” laikā. Sliktos laikapstākļos pasākums var notikt Lēdurgas Kultūras nama telpās. Plašāka informācija pieejama šeit.

 

Izstādes un citas norises

Kultūras centrā “Siguldas devons” vēl tikai šajā nedēļas nogalē skatāma Madaras Neikenas personālizstāde “Nojausma”. Izstāde piektdien apskatāma no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00 un svētdien no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja izstādē 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide.

Mālpils Kultūras centrā līdz 28. augustam aplūkojama tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Tēja – milzīga pasaule mazā krūzītē”.

Siguldas Jaunās pils pagrabstāva Velvju zālē apskatāma “Grafikas vasaras skola 2022” dalībnieku kopizstāde. Siguldietes Patricijas Brektes-Pannetjē mākslas studija “Art Studio Peahen” jau trešo gadu aicināja Siguldas un tās apkārtnes jauniešus piedalīties “Grafikas Vasaras skolā”, kurā tie apgūst dažādas mākslas tehnikas. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils salonā trīs mākslinieču – Anetes Bajāres-Babčukas, Laimas Dabertes un Baibas Aļļes-Šmites – izstāde “Piezīmes”. Izstādē aplūkojamas mākslinieču pēdējo 3 gadu laikā iekrātās domu ainas un ikdienas mirkļi, mēģinājumi apturēt laiku un pētījumi par savas dzimtas sieviešu izcelsmi un darbu, ģimenes svētību un ikdienas neatkārtojamību. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās skatāmi novadnieka Māra Pladara mākslas darbi. Mākslinieks rosina aizdomāties par bezatkritumu dzīvesveida principiem, telpiskās gleznas veidojot no otrreiz pārstrādātiem materiāliem un ļaujoties eksperimentiem gan materiālā, gan formā.

Inčukalna Tautas namā izstādīta gleznotāja un Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Siguldas novada bibliotēka aicina iepazīt tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” radošās kopas “Madaras” rokdarbnieču izstādi “Svētku galda rotas. “Madarām” – 20”. Ekspozīcija apskatāma piektdien no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama vairākas izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Tautasdziesma Dainu kalnā”, “Vienotais laiks. Gunāram Krollim – 90” un “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” vēl līdz septembra beigām aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi