×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-29
VUGD atgādina par dūmvadu tīrīšanu pirms apkures sezonas sākuma

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma dūmvadi ir jāattīra no sodrējiem. Tas palielinās apkures iekārtas siltuma atdevi un novērsīs traģisku ugunsgrēku izcelšanos.

Lai, kurinot apkures ierīci, neaizdegtos sodrēji, tie no dūmeņiem, krāšņu un pavardu dūmkanāliem jāiztīra pirms apkures sezonas sākuma (līdz 1. novembrim). Savukārt ilgdedzes cietā kurināmā ierīces un iekārtas dūmvadus jātīra vēl papildus vienu reizi apkures sezonas laikā (no 1. novembra līdz nākamā gada 1. martam). Tās apkures iekārtas un ierīces, kurās par kurināmo izmanto gāzi, tīra un tehnisko apkopi un tehniskā stāvokļa pārbaudi veic ne retāk kā reizi gadā, ja ražotājs nav noteicis citādāk. Ja gāzes apkures ierīce bijusi atslēgta ilgāk par sešiem mēnešiem, jāveic ārpuskārtas dūmgāzu novadīšanas un ventilācijas kanālu pārbaude.

VUGD apkopotā informācija liecina, ka ik gadu vairāk nekā 500 mājokļu dūmvados deg sodrēji, kas var izraisīt un arī izraisa postošus ugunsgrēkus. Aizvadītajā apkures sezonā ugunsdzēsēji-glābēji saņēma 577 izsaukumus uz sodrēju degšanu māju dūmvados, sezonu iepriekš – 555 šādus izsaukumus. Visvairāk izsaukumu uz sodrēju degšanu dūmvados tiek saņemti Zemgalē un Vidzemē, bet vismazāk Latgalē.

Lai šī apkures sezona norisinātos bez traģiskiem ugunsgrēkiem, līdz tās sākumam VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par ugunsdrošību savos mājokļos – iztīrīt dūmvadus, pārbaudīt apkures ierīces, kā arī nodrošināties ar kvalitatīvu malku, briketēm, granulām. Ja nelaime tomēr notikusi, dienests aicina nekavēties, bet zvanīt uz tālruņa numuru 112, lai ugunsdzēsēji-glābēji varētu doties palīgā.


Informāciju sagatavoja:
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore
Sandra Vējiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi