×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-29
Pie Siguldas pagasta Kultūras nama aizvadīts Bērnu rīts

Sestdien pie Siguldas pagasta Kultūras nama sadarbībā ar radošo apvienību “Pasaku nams” norisinājās Bērnu drošības skoliņa, kurā tieši pirms skolas gaitām multfilmu varoņi Bārts un Lisa atgādināja par drošību uz ceļa, mājās, mežā, uz ūdens, elektrodrošību un ugunsdrošību, kā arī kopīgi veidoja atstarotājus, kas noderēs tumšajos gadalaikos.

Pasākuma laikā bija iespēja iepazīties ar Siguldas novada Pašvaldības policijas darbu un ekipējumu. Policijas pārstāvji ļāva aplūkot ekipējumu un rādīja paraugdemonstrējumus ar dronu, ko ikdienā izmanto maluzvejniecības apkarošanai. Pārstāvji iedrošināja mazākos apkaimes iedzīvotājus nebaidīties no policistiem un nepieciešamības gadījumā vērsties pēc palīdzības.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas daļas pārstāvji pastāstīja par ugunsdrošību un rīcību ugunsgrēka gadījumā. Lielāko prieku bērniem sagādāja ugunsdzēsējs Guntiņš, kurš iepazīstināja mazākos pasākuma apmeklētājus ar ugunsdzēsēju auto. Dienas gaitā interesenti varēja arī piemērīt ugunsdzēsēju formu un ķiveri.

Vietējais uzņēmējs Ivo Gabrāns sarūpēja lielo kravas auto, lai ikviens pasākuma apmeklētājs varētu iejusties lielgabarīta auto šofera lomā. Liels pārsteigums apmeklētājiem bija, ka auto vadītājs patiesībā nemaz neredz tik daudz kā varētu šķist. Tas lika padomāt vecākiem par drošību uz ceļa, lielgabarīta transporta apdzīšanas manevriem, par drošu ceļa šķērsošanu mazākajiem satiksmes dalībniekiem.

Radošajā darbnīcā bērnu grāmatu autore un ilustratore Rebeka Lukošus iepazīstināja ar jaunāko veikumu – bilžu stāstu grāmatu “Nepaklausīgais vectēvs”. Darbnīcā bērni izlozēja galveno varoni un stāsta vadmotīvu, lai kopā ar mākslinieci radītu savas stāstu grāmatiņas.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi