×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-01
Novērtēt iesniegtās Goda zīmju skices var gan tiešsaistē, gan Klientu apkalpošanas centros

Vēl līdz 8. septembrim Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus balsot par labāko mākslinieku ideju jaunajām novada Goda zīmēm. Lai balsošanu būtu ērta ikvienam novadniekam, no šīs nedēļas veidlapas drukātā formātā pieejamas arī Siguldas novada Klientu apkalpošanas centros. Atgādinām, ka balsošana turpinās arī tiešsaistē, novērtējot skices šeit.

Pašvaldības Apbalvojumu komisija, izvērtējot iesniegto Goda zīmju darbu vēstījumus, pielietojumu attiecīgajiem apbalvojumam un atbilstību, atbilstoši konkursa nolikumam izvirzījusi trīs pretendentus:

  • 1. pretendenta iesniegto dizaina piedāvājumu. Goda zīmes dizaina formāts aizgūts no Siguldas novada ģerbonī atveidotā ievzieda pieclapja. Centrālā izveidots zeltīts formas atkārtojums – putekšnīca ar putekšņlapiņām, kas izkaisītas ap centru. Apbalvojumam “Goda novadnieks” tiek piedāvāta sudraba piespraude ar apzeltītu centru, “Gada novadnieka” apbalvojumam – niķeļa piespraude ar apzeltītu centru.
  • 2. pretendenta iesniegto dizaina piedāvājumu. Goda zīmes piedāvātais dizains izstrādāts, tajā attēlojot Siguldas novada ģerbonī attēloto simboliku – ievziedu un lapu. Goda zīmes dizains veidots, tajā iestrādājot 8 starus, kuri vienlaicīgi apzīmē novada 7 pagastus un Siguldas pilsētu, 8 pilis, muižas un debespuses. Vienlaikus zīmē iestrādāts arī viens no senākajiem simboliem – Saules zīme. Apbalvojumu “Goda novadnieks” plānots izstrādāt no sudraba ar zaļu akmeni centrā, “Gada novadnieks” – bronzas piespraudi.
  • 3. pretendenta iesniegto dizaina piedāvājumu. Izstrādātās Goda zīmes skices iedvesma aizgūta no Siguldas novada ainavām un senās vēstures. Izstrādāta Goda zīmes skice, kurā attēlota Gauja ar saviem līkumotajiem krastiem, kas simboliski veido Siguldas pilsētas “S” burtu. Piespraude ataino stilizētu Siguldas novada ainavu no putna lidojuma – Gaujas tiltu un mežus, kas ieskauj Gauju tās abos krastos. Apbalvojumam “Goda novadnieks” paredzēts izstrādāt sudraba piespraudi, bet “Gada novadnieks” – kā sudrabotu monētu.

Jau ziņots, ka konkursā, kurā mākslinieki tika aicināti iesūtīt dizaina idejas, lai radītu jaunas, reprezentablākas Goda zīmes, ko turpmāk pasniegs Goda dienā, tika saņemti deviņi pieteikumi. Kā galvenie kritēriji izvērtēšanā kalpoja izstrādātā dizaina pielietojamība apbalvojumā, tā potenciālais prestižs nēsāšanai, kā arī svarīgs bija tā koncepcijas pamatojums un stāsts saskaņā ar Siguldas novada simboliem, vēsturi. Izvērtēts tika arī potenciālais Goda zīmes izgatavošanas termiņš un izmaksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi