×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-02
Šonedēļ Siguldas novadā: Vienības velobrauciens, Bertāna basketbola laukuma atklāšana un citas norises

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā valdīs sportiska gaisotne, taču paralēliem sporta norisēm būs iespēja iedvesmoties, gūt jaunas zināšanas un baudīt mākslu. Jau piektdien varēs asināt prātu diskusijās par uzņēmējdarbību, bet sestdien atbrīvoties no ikdienas rūpēm pastaigā pa muzejrezervātu un, protams, iegūt kārtīgu enerģijas devu grupas “Citi Zēni” koncertā. Tāpat šonedēļ gaidāms īpašs notikums – Raiņa parkā tiks atklāts mūsdienīgs 3x3 basketbola laukums. Šī nedēļas nogale būs kā patīkama pāreja no vasarīgā augusta uz darba un mācībām piesātināto septembri.

 

Piektdien, 2. septembrī

Plkst. 10.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Attīstības finanšu institūcijas “Altum” rīkotais forums “#AtbalstsUzņēmējiem – impulss jaunam izrāvienam”. Foruma mērķis ir veidot diskusiju par plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai, eksporta un konkurētspējas veicināšanai. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 15.00 Siguldas pils paviljonā norisināsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Siguldas un Valmieras biznesa inkubatoru organizētais forums “UZŅĒMĒJSPĒJA”, kas aicina piedalīties inkubatoru esošos un bijušos dalībniekus, reģiona uzņēmējus, biznesa ideju autorus un ikvienu, kurš vēlas dzirdēt pieredzes stāstus, iegūt iedvesmu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 mākslu skolā “Baltais flīģelis” tiks atklāta mākslinieces Inetas Freidenfeldes personālizstāde “Pilsētas eņģeļi vol. X”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Inčukalna Tautas namā norisināsies kino vakars, uz kuru aicināti gan lieli, gan mazi. Tā apmeklētāji varēs noskatīties animācijas piedzīvojumu filmiņu “Pille”, kas dublēta latviešu valodā. Biļetes cena 3 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 3. septembrī

Plkst. 11.00 Siguldas Raiņa parkā atklās mūsdienīgu 3x3 basketbola laukumu, kas tapis, pateicoties Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna dāvinājumam. Atklāšanas dienā basketbola zvaigzne vienosies kopīgā spēlē ar Siguldas Sporta skolas audzēkņiem, kā arī ikviens varēs saņemt ilgi kāroto sportista autogrāfu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Turaidas muzejrezervātā notiks pasākums “OZOLI DIŽOJAS TURAIDĀ”. Pasākuma laikā muzejrezervāta Mežaparkā lieli un mazi varēs piedalīties radošās darbnīcās “Zemozolu pieturās”, kurās pieaicinātie profesionāļi, muzejrezervāta darbinieki dalīsies ar savu pieredzi un zināšanām, lai rosinātu izzināt un atklāt mūsu dižo ozolu vērtību un nozīmi. Personām ar vārdu vai uzvārdu Ozols, Ozoliņš, Zīle ieeja muzejrezervātā bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks nodarbība Spēka zālē jauniešiem no 12 līdz 18 gadiem. Lai piedalītos nodarbībās, jāuzrāda Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinums vai izziņa. Obligāta pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Lēdurgas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu pie ugunsdzēsēju depo Lēdurgā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Latvijas atklātā čempionāta un 36. Murjāņu Sporta ģimnāzijas kausa izcīņas sacensības Krimuldas serpentīna kalnā. No plkst. 15.00 līdz 18.00 saistībā ar sacensību norisi Krimuldas serpentīna kalnā būs pārvietošanās ierobežojumiem gājējiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 16.00 Spieķu parkā tiks doti Vienības velobrauciena pirmie starti, piedaloties pašiem mazākajiem velobraucējiem. Bērnu trase vedīs pa Spieķu parku un Svētku laukumu. Sacensību norises laikā būs satiksmes ierobežojumi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.30 Siguldas pils paviljona 4. sezonas noslēgums, kurā uzstāsies jaudīgā un atraktīvā grupa “Citi zēni”. Ieejas maksa 5 eiro. ArSiguldas novada ID kartēm iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm iepriekšpārdošanā – 40% atlaide. Koncerta dienā atlaides netiek piemērotas! Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 4. septembrī

No plkst. 10.00 Siguldas novadā norisināsies vērienīgais Vienības brauciens vairākās distancēs. Sacensību norises laikā gaidāmi satiksmes ierobežojumi. Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar satiksmes organizācijas izmaiņām un ar sapratni izturēties pret sacensību norisi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā tiks atklāta Vara Lamstera izstāde “7 jūras”, kurā būs iespēja tikties ar pašu mākslinieku. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” piektdienas plkst. 16.00 būs apskatāma mākslinieces Inetas Freidenfeldes personālizstāde “Pilsētas eņģeļi vol. X”. Ineta Freidenfelde savā radošajā darbā vērš uzmanību uz mazā un neievērotā lielumu, nozīmību, vēlas padarīt redzamu “mazo radību”, kas mīt mums līdzās un bez kurām pasaule nebūtu pilnīga. Ikvienas dzīvās būtnes klātbūtne ir trausluma apdvesta.

Mālpils Kultūras centrā no 4. septembra būs aplūkojama Vara Lamstera izstāde “7 jūras”.

Siguldas Jaunās pils pagrabstāva Velvju zālē apskatāma “Grafikas vasaras skola 2022” dalībnieku kopizstāde. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils salonā līdz 4. septembrim aplūkojamatrīs mākslinieču – Anetes Bajāres-Babčukas, Laimas Dabertes un Baibas Aļļes-Šmites – izstāde “Piezīmes”. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Inčukalna Tautas namā izstādīta gleznotāja un Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Siguldas novada bibliotēkā vēl šajā nedēļas nogalē skatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” radošās kopas “Madaras” rokdarbnieču izstāde “Svētku galda rotas. “Madarām” – 20”. Ekspozīcija apmeklētājiem pieejama piektdien no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama vairākas  izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Tautasdziesma Dainu kalnā”, “Vienotais laiks. Gunāram Krollim – 90” un “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” vēl līdz septembra beigāmaicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi