×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-05
Siguldas novadā norisināsies Dzejas dienas

No 6. līdz 15. septembrim Siguldas novadā norisināsies Dzejas dienas, kas ik gadu tiek rīkotas, atzīmējot dzejnieka Raiņa dzimšanas dienu. Šogad Dzejas dienu vadmotīvs ir “Dzeja vieno”.

Dzejas dienu pasākumus jau no 3. septembra ievadīs Dzejas dienām veltītas izstādes “Dzejas raža 2022” Mālpils bibliotēkā, izstāde “Kabatas formāts” Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā un izstāde “Dzeja vieno” Siguldas pagasta bibliotēkā.  

Savukārt 6., 8. un 9. septembrī Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā notiks radošās pēcpusdienas bērniem “Aizkrāsotā dzeja”  Dzejas dienu ietvarā.

8. septembrī plkst. 9.00 Allažu bibliotēka sadarbībā ar Allažu pamatskolas pirmsskolas grupu organizē literāro pasākumu “Dzeja vieno!”, kas norisināsies Allažu pamatskolā.Plkst. 12.00 Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā norisināsies tikšanās ar dzeju radošajā un sarunu klubiņā “Laiks tējai”. Pasākumā piedalīsies ar dzejas lasījumiem un muzikālu priekšnesumu viesi no Allažu pamatskolas un Allažu bibliotēkas.

9. septembrī plkst. 18.00 pie Inčukalna Tautas nama notiks Dzejas dienas pasākums “Satikšanās dzejas garšā”, kurā savu dzeju runās pagastā dzīvojoši autori Aivis Liepiņš (Ints Kalns), Aija Rozena, Egīls Dambis, Kristaps Vecgrāvis, Laima Mūrniece un Maija Bajaruniene. Par latviešu dzejniekiem, kuriem šogad aprit nozīmīgas jubilejas, stāstīs literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis. Savus uzrakstītos dzejoļus vārdos un mūzikā izpildīs Aivars Lapšāns un Solveiga Ozolniece. Ikviens arī aicināts publiski nolasīt savu izvēlēto dzejoli.   

9. septembrī plkst. 13.00 1.–4. klašu skolēniem Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā norisināsies tikšanās ar dzejnieku Kārli Vērdiņu. Klašu grupas lūdzam iepriekš pieteikt apmeklējumu, rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67972425.

13. septembrī plkst. 18.00, Murjāņos, Ziedoņa muzejā, viesosies žurnāla “Žoklis” redakcija, kas lasīs dzeju no vairākiem žurnāla izdevumiem. Žurnāla veidotāji ir jaunie dzejnieki Raimonds Ķirķis, Lauris Veips, Roberts Vilsons, Kirils Ēcis un Marija Luīze Meļķe. Žurnāls iznāk jau otro gadu un radīts, lai parādītu jaunāko paaudzi dzejā un citās mākslās. Ieeja pasākumā bez maksas.

15. septembrī plkst. 18.00 ikviens dzejas cienītājs aicināts uz tikšanos ar dzejniekiem Arvi Vigulu un Tomu Treibergu dzejas pasākumā “Vārds ir bezgalīgs” Siguldas novada bibliotēkā.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi