×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-19
Akcijā “Apbrauc apkārt Siguldas novadam!” uzkrāti turpat 590 kilometri

Veselības dienu ietvaros sestdien ikviens tika aicināts piedalīties akcijā “Apbrauc apkārt Siguldas novadam!” un sešās dažādās vietās novadā uzkrāt kilometrus, minoties uz velotrenažiera. Kopumā novada iedzīvotāji un viesi veica 589,86 kilometrus, kas nozīmē, ka akcijas dalībnieki 2,5 reizes apbrauca apkārt Siguldas novadam.

Visaktīvākie akcijas dalībnieki un velotrenažiera minēji bija Inčukalna Sporta centrā, pieveicot 233 kilometrus, kas ir tikpat cik apkārt Siguldas novada teritorijai. Krimuldas Sporta centrā mēroti 150,20 kilometri, Siguldas Sporta centrā – 83,51 kilometri, Jāņa tirgū – 60,92 kilometri, kultūras centrā “Sigulda devons” – 42,67 kilometri un Mālpils Sporta centrā kopumā nomīti 19,54 kilometri.

Papildus šai akcijai Mālpils Sporta centrs piedāvāja apmeklēt lekciju un uzkrāt kilometrus, izmantojot peldbaseinu, kopumā šajā iniciatīvā nopeldēti 12,27 kilometri.

Savukārt Krimuldas Sporta centrā tika organizētas lekcijas un strībola sacensības. Jaunākajā grupā uzvarēja “Pipari” (Renārs Vēvers, Ernests Veinbergs un Rauls Joksts), vecākajā grupā – “Mazie raganieši” (Ernests Lipiņš, Renārs Cinis un Māris Mucenieks). Dalībnieki bija priecīgi par silto tēju un ābolu sulu, par skaistajiem augļiem un dārzeņiem, Siguldas novada atstarotājiem, ko saņēma, kad bija veikuši savu distanci. Katrs varēja izvēlēties kādus veselībai noderīgus dzīvos vitamīnus. Tāpat šajā dienā pie sporta centra norisinājās arī veloaprāde, kurā mazie un lielie novadnieki kopumā veica 22 kilometrus un 800 metrus. Jaunākais dalībnieks bija trīs gadus jaunā Elza Jagubkova, bet vecākajam – vairāk nekā 66 gadi. Par visdaiļāko šīs sezonas velosipēdu vērtēšanas komisija atzina Roberta Pūcīša noformēto braucamrīku.

Veselības dienu ietvaros ikviens novadnieks varēja pārliecināties arī par savu veselību stāvokli. Piedāvātās konsultācijas un pārbaudes veica plašs iedzīvotāju skaits: holesterīna, hemoglobīna, glikozes mērījumus veica teju 190 cilvēki, ādas dermaskopiju – 36, neirologa konsultāciju apmeklēja 28 personas, endokrinologa konsultāciju – 21 persona, bet pēdu datordiagnostiku veica – 16. Iespēju ziedot asinis un palīdzēt citiem gribēja izmantot 21 cilvēks, bet ziedot tās varēja – 19 personas.

Siguldas novada Veselības dienās daļa aktivitāšu tika finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi