×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-20
Mālpilī kopš augusta darbojas dienas aprūpes centrs un grupu māja

Augusta beigās norisinājās dienas aprūpes centra un grupu dzīvokļu mājas atklāšana Mālpilī, kur pakalpojumus sniedz biedrība “Cerību spārni”. Dienas aprūpes centrā var uzņemt 16 pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem, kurām būs iespēja attīstīt prasmes dažādās nodarbībās, lai motivētu un iedrošinātu darboties. Dienas centra mērķis ir dot iespēju iegūt jaunas iemaņas un justies noderīgiem sabiedrībā.

Ēkā izbūvētas 8 grupu dzīvokļu vietas, un tajā tiks nodrošināti sociālās aprūpes pakalpojumi tādām pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir objektīvas grūtības dzīvot pastāvīgi, bet nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā. Grupu dzīvokļos izmitinātās personas speciālistu uzraudzībā apgūs prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas, lai kļūtu neatkarīgāki un  uzsāktu patstāvīgu dzīvi. Kā arī viņu tuvinieki, kas snieguši  aprūpi un atbalstu, tagad varēs doties savās ikdienas gaitās. Šāda pakalpojuma iespējamība ir ļoti svarīga, līdz ar to arvien pieaug nepieciešamība izveidot grupu dzīvokļus šīs sabiedrības daļas atbalstam.

Ir izveidotas arī 2 divas atelpas brīža pakalpojuma vietas pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kas ietver kvalificēta aprūpes un uzraudzības pakalpojuma sniegšanu. Tas ir īslaicīgs sociālās aprūpes pakalpojums, kas ietver klientu uzraudzību un  pašaprūpes nodrošināšanu. Tāpat arī drošu, saturīgu un lietderīgu dienas organizēšanu, sekmējot personas vispusīgu attīstību. Atelpas brīža vietā nodrošinot klientam īslaicīgu aprūpi,  tuviniekiem tiks dota  iespēja pilnvērtīgi atpūsties, atstājot pilngadīgo ģimenes locekli speciālistu uzraudzībā diennakti.

Dienas aprūpes centrs un Grupu māja izveidoti projekta Nr. 9.3.1.1/19/I/020 “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Siguldas novada Mālpils pagastā” laikā.

Publikācija tapusi Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.2.1./15/I/002 “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem” ietvaros.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi