×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-23
Pašvaldība precizē saistošos noteikumus par atbalsta groza sasaisti ar nodokļu nomaksu

Ceturtdien, 22. septembrī, Siguldas novada pašvaldības dome veikusi grozījumus sešos saistošajos noteikumos, aktualizējot kārtību atbalsta piemērošanai izglītības jomas saistošajos noteikumos.

Grozījumi izdarīti interešu izglītības līdzfinansēšanas noteikumos, privāto vispārējās izglītības iestāžu līdzfinansēšanas noteikumos, profesionālās ievirzes izglītības līdzfinansēšanas noteikumos, bērnu uzraudzības pakalpojuma līdzfinansēšanas noteikumos un brīvprātīgas iniciatīvas noteikumos, grozot sadaļu “Pabalsts izglītojamiem pirmsskolas izglītības, vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs ēdināšanas pakalpojumu apmaksai”, izslēdzot prasību par parādsaistību neesamību pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem pieteiktā atbalsta izmantošanas gadījumā. Tādējādi ar šiem grozījumiem precizēta kārtība arī par brīvpusdienu saņemšanas mehānismu.

Vienlaikus ar šiem grozījumiem ir pārskatīts pārējais šo noteikumu regulējums, novienādojot atbalsta piemērošanas kārtību, proti:

  • noteikumos, kuros ir ietverts nosacījums par deklarēšanos uz kārtējā gada 1. janvāri atbalsta izmantošanas gadījumā, iestrādāti labvēlīgāki nosacījumi, paredzot, ka nosacījums par deklarēšanos Siguldas novada administratīvajā teritorijā uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 netiek piemērots tiem izglītojamiem, kuri pēc kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 pārcēlušies dzīvot uz Siguldas novadu un izglītojamais un vismaz viens no vecākiem deklarējuši pastāvīgo dzīvesvietu Siguldas novadā. Pārcelšanās tiek apstiprināta ar īpašumā, valdījumā vai lietošanā iegūtu dzīvošanai derīgu nekustamā īpašuma objektu Siguldas novadā ;
  • izstrādāts labvēlīgāks nosacījums, kas paredz, ka atbalsta saņemšanai pietiek, ja viens no vecākiem ar bērnu, kas saņem atbalstu, ir deklarēts Siguldas novadā uz kārtējā gada 1. janvāri.

Papildus tam noteikumos par statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” piešķiršanas un atjaunošanas kārtību precizēts lietotais termins – ģimene –, tādējādi paredzot, ka šo statusu var iegūt arī viens no vecākiem, kas ar aprūpē esošiem bērniem ir deklarējies Siguldas novadā.

Saistošo noteikumu grozījumi stāsties spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pozitīva atzinuma saņemšanas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi