×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-28
Biedrības “Cerību spārni” komanda “Erasmus+” projekta vizītē apmeklē Poliju

“Erasmus+” programmas laikā biedrības “Cerību spārni” projekta “Radām pārmaiņas – visi var visu!” komanda septembra vidū devās izpētes vizītē uz Poliju, Poviat apgabala trīs pilsētām Czersk, Brusi un Chojnice. Biedrības pārstāji apmeklējā trīs sociālās aprūpes dienas centrus, kuros tiek īstenotas dažādas specializētās darbnīcas, kas vērstas uz dažādu prasmju attīstīšanu, cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti.

Vizītes laikā notika tikšanās ar vietējo pašvaldību vadītājiem, atbildīgo iestāžu vadītājiem, pasniedzējiem, specializēto darbnīcu vadītājiem un jauniešiem, kas tajās darbojās. Tāpat projekta dalībniekiem bija lieliska iespēja piedalīties tradicionāli organizētās sporta spēlēs cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti.

Izpētes vizītes laikā projekta komandai bija iespēja izzināt kolēģu pieredzi, redzēt praktiski darbojamies, uzzinot ikdienas darbu organizācijas plānu, kādas metodes, pieejas darbojas labāk, kuras vēl jāattīsta un jāizpēta vairāk. Tāpat, pārvarot valodas barjeras, speciālisti ļoti viegli uztvēra jautājumus un spēja diskutēt, dalīties un mācīties.

Vizītes laikā dalībniekiem interesanti bija vērot un izzināt kultūras dažādības, kas izpaužas un kā tās tiek atdzīvinātas specializētajās darbnīcās. Krāšņās sauso ziedu kombinācijas izpaužas attīstītā floristikas specializētajā darbnīcā, tāpat dažādi tradicionālie ēdieni, kas tiek gatavoti mājturības darbnīcas ietvaros. Visos centros darbojās ļoti plaši attīstīta kokapstrādes darbnīca, kas visdažādākajos veidos sadarbojas ar pārējām darbnīcām.

Izpētes vizītes laikā vairākas reizes tika pārrunāts diskriminācijas jautājums, gan pārrunājot biedrības “Cerību spārni” projekta komandā, gan ar kolēģiem no Polijas. Uzskats, ka cilvēki ar dažāda veida invaliditāti, saņemot nepieciešamo atbalstu, ir pilnvērtīgi sabiedrības sastāvdaļa, ir jāatgādina un izpratne jāveido visu laiku. Vizītes dalībnieki vienojās, ka labākā motivācija ikdienā darbā ar cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāte ir jauniešu smaids, vēlme un interese darboties, kā arī pateicība par sniegto iespēju, kas vainagojas ar jaunu iespēju, projektu un jaunu prasmju attīstīšanu.

Šobrīd noris aktīvs darbs pie elektroniska materiāla izstrādes, kas viegli saprotamā, apkopotā veidā kalpos kā vadlīnijas specializēto darbnīcu darba organizēšanā tām organizācijām, kas jau darbojas ar jauniešiem ar invaliditāti un tām, kas plāno savā darbā ar jauniešiem ar invaliditāti ieviest specializētās darbnīcas praksē.

Biedrības pārstāvjiem ir prieks, ka tās mērķtiecīgi virzītais darbs, kas uzsver katra cilvēka vērtību, katra cilvēka vēlmi un iespēju dzīvot cilvēkcienīgu dzīvi, nodrošinot nepieciešamo atbalstu un plašu klāstu, individuāli piemērotu radošo un/vai specializēto darbnīcu, tiek īstenots arī kaimiņvalstīs.

Publikāciju līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības, Eiropas Komisijas vai Nacionālās aģentūras (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras) viedokli, kuras nav atbildīgas par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi