×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-04
Atklāts pārbūvētais ceļa posms starp Turaidu un Siguldu

Pēc pārbūves svinīgi atklāts pārbūvētais reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posms starp Turaidu un Siguldu (8,3.–12,50. km). Visā posmā, izņemot 2017. gadā atjaunoto tiltu pār Gauju, ir pārbūvēta ceļa sega, Turaidas un Siguldas nogāzēs izbūvēta apgaismota ietve, tādējādi ceļš starp Turaidu un Siguldu kļuvis komfortablāks un drošāks gan gājējiem, gan autobraucējiem.

“Mēs tiešām bijām pelnījuši šo ceļu, jo gadsimtu atpakaļ Siguldai tika dots Vidzemes Šveices vārds – izcili skati, kas atgādina ainavu Šveicē. Droši vien tajā laikā arī ceļš bija līdzīgs kā Šveicē, taču ne vairs pēdējos gados. Šoruden Siguldā ir atgriezies īsts Šveices skats. Man šķiet, ka tas pat pārspēj Šveices kalnu ceļus. Paldies visiem, kas strādāja šā projekta labā, paldies arī valstij par to, ka tika atrasti attiecīgie līdzekļi,” pauda prieku Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Reģionālo autoceļu P7 un P8 krustojumā pēc pārbūves ir mainītas braukšanas priekšrocības – galvenais tagad ir virziens Sigulda–Ragana (P7), uz kura ir intensīvāka satiksme, un, braucot no Inciema puses, autovadītājiem ir jādod ceļš tiem, kuri nogriežas uz Raganu. Lai brīdinātu autovadītājus par izmaiņām satiksmes organizācijā, pie autoceļa P8 virzienā uz Siguldu pirms krustojuma ar autoceļu Sigulda–Ragana izvietots brīdinājuma plakāts. Maksimālais atļautais braukšanas ātrums atjaunotajā posmā ir 50, 40 un 30 km/h.

Gaujas senieleja ir viena no vietām, kur Latvijā visaktīvāk norisinās mūsdienu ģeodinamiskie procesi, tāpēc visā būvdarbu laikā tika veikts Turaidas nogāzes ģeomonitorings, lai mazinātu nogāzes noslīdeņu riskus un padarītu drošāku būvdarbu procesu.

Izbūvējot ceļa klātni, netālu no Gūtmaņa alas, ap 90 metru posmā, ir nostiprināts esošais ceļa uzbērums pie nogāzes, pielietojot līdz šim Latvijā reti izmantotu metodi – gruntī iestrādājot cementa javas maisījumu, izbūvēta grunts stabilizācijas kolonnu rinda.

Lai novērstu lietus ūdeņu radīto nogāžu eroziju un nodrošinātu ūdens atvadi no ceļa konstrukcijas, zem ceļa izbūvēta drenāžas un lietusūdeņu kanalizācijas sistēmas. Teknes stāvākajās vietās aprīkotas ar straumes slāpētājiem, lai īpaši spēcīgu lietavu laikā kontrolētu ūdens plūsmu lejup uz Gauju un novērstu ceļa konstrukciju izskalojumus.

Jaunās gājēju ietves Turaidas un Siguldas nogāzēs ir savienotas ar esošo celiņu gar Gūtmaņa alu, tādējādi starp Turaidu un Siguldu gājējiem iespējams droši pārvietoties visā maršrutā. Savukārt pie Gūtmaņa alas ir atjaunots gājēju tunelis.

Sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu un Siguldas novada pašvaldību Turaidā pārbūvēta reģionālā autoceļa Ragana–Turaida (P7) pieslēguma zona autoceļam P8 atbilstoši satiksmes drošības prasībām un rēķinoties ar lielo apmeklētāju pieplūdumu Turaidas muzejrezervātā. Lai pārbūvētais ceļš labāk iekļautos Turaidas vēsturisko ēku ansamblī, autoceļa P8 posms muzeja zonā līdz autoceļu P7 un P8 krustojumam izbūvēts bruģa segumā.

Darbus veica CBF SIA “Binders” par līgumcenu četri miljoni eiro (ar PVN), pārbūves projekta autors SIA “Projekts 3”, būvuzraudzību veica AS “Ceļuprojekts”.


Informāciju sagatavoja:
VSIA “Latvijas Valsts ceļi”
Komunikācijas daļa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi