×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-05
Atzīmējot Skolotāju dienu, pasniegs “Siguldas novada Gada balvu izglītībā”

Lai atzīmētu Starptautisko skolotāju dienu un godinātu Siguldas novada pedagogus, izglītības nozares darbiniekus un organizācijas, kā arī veicinātu izglītības kvalitāti, 14. oktobrī plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks “Siguldas novada Gada balvas izglītībā” apbalvošanas ceremonija, uz kuru aicināti izglītības iestāžu darbinieki un ikviens novadnieks.

Pretendentus “Gada balvai izglītībā” par sasniegumiem 2021./2022. mācību gadā bija iespēja pieteikt ikvienam novadniekam gan elektroniski, gan Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros. Kopumā tika saņemti 106 pieteikumi.

Apbalvošanas komisija godalgošanai izvirzījusi:

Nominācija

Balvu ieguvēji

Sasniegumi

Par mūža ieguldījumu izglītībā – par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu izglītības attīstībā

Ilggadēja Pirmsskolas izglītības iestādes “Krimulda” audzinātāja Anita Amoliņa

Anita Amoliņa ir ilggadēja pirmsskolas izglītības iestādes “Krimulda” audzinātāja, nostrādājusi izglītības iestādē 49 gadus – kopš 1973. gada –, par audzinātāju kopš 1993. gada. PII “Krimulda” ir Anitas Amoliņas pirmā un vienīgā darba vieta, pērn Anita Amoliņa devusies pensijā. Audzinātāju gan bērni, gan viņu vecāki mīļi sauca par Anitiņu. Viņa ir izaudzinājusi  bērnus vairākās paaudzēs. Audzinātāja Anita Amoliņa gatavojusi neskaitāmus izlaidumus, rīkojusi svētkus bērniem un viņu vecākiem, iestudējusi ludziņas, organizējusi pārgājienus un ekskursijas, pieredzes apmaiņas pasākumus. Ilgus gadus Anita Amoliņa bijusi arī izglītības iestādes arodbiedrības  priekšsēdētāja. Anita Amoliņa ir arī PII “Krimulda” himnas mūzikas un vārdu autore.

 

Par mūža ieguldījumu izglītībā – par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu izglītības attīstībā Ilggadēja Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skolas skolotāja Laima Smaida Helmūte Laima Smaida Helmūte mākslas skolā strādāja no 1997. gada un audzēkņiem pasniedza metālmākslu, veidošanu, darbu materiālā un kompozīciju. Savu skolotājas darbu beidza 2022. gada 31. augustā, regulāri pilnveidojusi profesionālo kompetenci dažādos kursos. Par ieguldīto darbu Lēdurgas Mākslas skolas attīstībā un audzēkņu izglītošanā 2000. gadā saņēmusi Lēdurgas pagasta padomes pateicību, savukārt 2005. gadā saņēmusi Valsts Kultūrizglītības centra atzinības rakstu par radošu pedagoģisko darbu. Regulāri piedalījusies Baltijas valstu rīkotajos keramikas un koktēlniecības plenēros Lēdurgā un Lietuvā. Vadījusi skolas metodisko darbu, katru mācību gadu sagatavojusi audzēkņus Latvijas profesionālās ievirzes vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmas Valsts konkursam, iesaistījusies skolas audzēkņu radošo darbu izstāžu iekārtošanā. Regulāri ar savu radošo izdomu piedalījusies izglītības iestādes apkārtnes teritorijas labiekārtošanā, papildinot to ar vides objektiem.

Par mūža ieguldījumu izglītībā – par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu izglītības attīstībā

Ilggadēja Allažu pamatskolas ģeogrāfijas, sociālo zinību un vēstures skolotāja Anita Jurgelāne

Anita Jurgelāne Allažu pamatskolā strādā jau 40 gadus. Šajā mācību gadā pasniedz ģeogrāfijas un sociālo zinību priekšmetus, bet daudzus gadus ir bijusi arī vēstures skolotāja. Savu darbu skolotāja dara ar augstu atbildības sajūtu, vienmēr ir radoša, mācību procesā izmanto dažādas mācību metodes. Anita Jurgelāne vienmēr atvērta darbam ar skolēniem, kuriem ir mācīšanās traucējumi, pielāgojot mācību metodes skolēnu spējām. Skolotāja ir apveltīta ar lielām darba spējām, nesavtīgumu un darba prieku. Skolotāja savu dzīves gudrību un zināšanas atdod gan savas audzināmās klases, gan pārējiem Allažu pamatskolas audzēkņiem, pedagogiem, vecākiem. Skolas audzēkņi, skolotājas mudināti, iesaistās dažādos konkursos un olimpiādēs, kuros audzēkņi gūst ļoti labus rezultātus. Kolēģi skolotāju Anitu Jurgelāni uzskata par zinošu, erudītu, daudzpusīgu un dzīvesgudru pedagogu. Viņa ir spēcīga personība, kas spēj ieklausīties un saprast citus cilvēkus, kas cenšas citiem palīdzēt. Vienmēr ar atsaucību iesaistās dažādās skolas aktivitātēs un realizētajos projektos.

Gada balva par izcilību – par augstiem pedagoģiskā darba rezultātiem, skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos; par mūsdienīgu izglītības darba organizāciju

Siguldas Valsts ģimnāzija

Viena no retajām izglītības iestādēm, kura akreditācijā saņēmusi izcilu novērtējumu vadības darba organizācijas kritērijos. Kopumā iestādes darbs ir izcils paraugs darba organizācijai, resursu pārvaldībai un iekšējiem administratīvajiem procesiem. Kompetenta un pieredzējusi vadības komanda strādā vienotā tandēmā un nodrošina ļoti lielu atbalstu saviem skolotājiem. Izglītības kvalitātes novērtēšanas departamenta direktora vietniece, Siguldas Valsts ģimnāzijas akreditācijas ekspertu komisijas vadītāja Sarmīte Dīķe: “Akreditācijas laikā guvām pārliecību par izcilu sniegumu vadības jautājumu komponentē, kas skaidrojams ar unikālu iestādes vadītāja pieredzi izglītības sektorā un spēju komplektēt metodiski spēcīgu vietnieku komandu. Kopā vadības komanda demonstrēja patiesi augstākos rezultātus iestādes vadības jautājumos.”

Gada balva par izcilību – par augstiem pedagoģiskā darba rezultātiem, skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos; par mūsdienīgu izglītības darba organizāciju

Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Daiga Jēkabsone

Par augstiem pedagoģiskā darba rezultātiem, prasmi motivēt skolēnus tiekties uz izcilību, sasniedzot ļoti augstus rezultātus priekšmeta apguvē. Audzēkņu uzrādītie rezultāti centralizētajā eksāmenā matemātikā  ievērojami pārsniedz gan valsts, gan valsts ģimnāziju vidējos rādītājus. Skolotāja pamatoti var lepoties ar savu audzēkņu izciliem sasniegumiem novada un valsts līmeņa matemātikas olimpiādēs – šajā mācību gadā iegūtas 8 godalgotas vietas valsts olimpiādēs. Ikdienā skolotāja māca skolēnus būt atbildīgiem par sava mācību darba rezultātiem, rūpīgi seko skolēnu individuālajai izaugsmei. Izmantojot daudzveidīgas metodes un radošu pieeju matemātikas mācīšanā, rosina skolēnos vēlmi iedziļināties, strādāt ar izpratni, māca skolēnus saprast un iemīlēt matemātiku. Skolotājas ieguldījumu matemātikas mācīšanā atzinīgi novērtē gan skolotājas audzēkņi, gan viņu vecāki.

Gada balva par izcilību – par augstiem pedagoģiskā darba rezultātiem, skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos; par mūsdienīgu izglītības darba organizāciju

Siguldas pilsētas vidusskolas angļu valodas skolotāja Ieva Gaile

Ieva Gaile ir Siguldas pilsētas vidusskolas angļu valodas skolotāja pamatskolas posmā, klases audzinātāja 9. klasei, kā arī ilggadēja skolas un novada svešvalodu metodiskās jomas (pamatskolas posmā) vadītāja. Ievas Gailes skolēni angļu valodu mācās ar prieku un gūst labus panākumus, ik gadu piedalās gan vietēja, gan starptautiska mēroga pasākumos. 2021./2022. mācību gadā 2 skolotājas skolēni piedalījās starptautiskā angļu valodas olimpiādes pusfinālā “Hippo” European Qualifiers”, kas notika Itālijā, kur savā vecuma grupā ieguva 8. un 15. vietu. Savukārt viens skolēns savā vecuma grupā kvalificējās finālam Romā. Skolēni bija patiesi priecīgi par dalību šajā pasākumā, jo tā bija iespēja parādīt un izvērtēt savas zināšanas citu valstu skolēnu vidū, tika gūta motivācija mācīties angļu valodu vēl vairāk, jo tā “paver vārtus” pasaulei. Skolotāja uzņemas iniciatīvu un ik gadu iesaistās un iesaista skolēnus kādā starptautiskā projektā. Ir īstenoti gan “e-Twinning”, gan “Erasmus+” projekti. Arī pandēmijas laikā projektu īstenošana turpinājās, skolēniem tiekoties un kopā mācoties ar citu valstu bērniem virtuāli. Ieva Gaile ir ļoti atsaucīga kolēģe,  labprāt dalās savā pieredzē un vienmēr uzņemas mentora lomu skolas jaunajiem angļu valodas skolotājiem.

Gada balva par darbu ar skolēniem sākumskolas posmā (1. līdz 6. klase) – par teicamu, mērķtiecīgu, profesionālu darbu, īpašiem sasniegumiem un ieguldījumu skolēnu izaugsmes un attīstības veicināšanā

Mālpils vidusskolas sākumskolas skolotāja Dace Brūna

Skolotāja Dace Brūna Mālpils vidusskolā strādā kopš 2017. gada. Skolotāju raksturo augstas darbaspējas, mērķtiecīga profesionālā interese par savas jomas attīstības tendencēm, sadarbība ar kolēģiem dažādās profesionālās organizācijās, biedrībās, valodu zināšanas un prasmīga informācijas tehnoloģiju lietošana. Ar audzināmās klases skolēniem piedalās dažādos projektos un konkursos: “Esi vērīgs!”, “Olimpiskās spēles”, “Maija skaitļi”. Rosina skolēnus izzināt dabas parādības, ko apliecina arī skolēnu piedalīšanās VARAM zīmējumu konkursā “Izglāb princi!”, Ornitoloģijas biedrības zīmējumu konkursā “Svīre pilsētā 2022”, Zīmējumu konkursā “2022. gada augs – Eiropas saulpurene” (iegūta žūrijas simpātiju balva) un vēl daudzos citos. Dace Brūna jau vairākus gadus piedalās arī eTwinning projektos. Sadarbībā ar Kalsnavas arboretumu ir realizēti projekti: “No Irbēm līdz Žubītēm” un  “Svinam vārda dienu Eglei”. 2021./2022. mācību gadā kopā ar 2.a klasi ir iegūts tituls “Gada klase”.

Gada balva par darbu ar skolēniem no 7. līdz 12. klasei – par teicamu, mērķtiecīgu, profesionālu darbu, īpašiem sasniegumiem un ieguldījumu skolēnu izaugsmes un attīstības veicināšanā

Siguldas Valsts ģimnāzijas fizikas un inženierzinību skolotāja Solvita Lapiņa

Par mērķtiecīgu, inovatīvu, radošu un rezultatīvu darbu kompetenču standarta realizācijā inženierzinībās un fizikā, sasaistot skolēnu darbību valsts un starptautiska līmeņa projektos ar mācību procesu klasē, šādi papildus ieinteresējot un motivējot skolēnus. Skolotāja mācību stundās izmanto daudzveidīgus tehnoloģiskos risinājumus, ar saviem pieredzes materiāliem projektu darbā un tehnoloģiju izmantošanā dalījusies valsts un reģionāla līmeņa konferencēs, skolā darbojas kā tehnoloģiju izmantošanas mentors. Izmantojot pieredzes materiālus, vada pedagogu profesionālās pilnveides kursus. Skolotāja prot ieinteresēt skolēnus priekšmeta apguvē, skolēni regulāri uzrāda labus panākumus novadu posma un valsts fizikas olimpiādēs, konkursā “Fizmix Eksperiments”. Audzināmā klase pagājušajā mācību gadā Siguldas novada pašvaldības konkursā ieguva titulu “Gada klase”.

Gada balva pirmsskolas izglītībā – par teicamu, mērķtiecīgu un profesionālu darbu un īpašiem sasniegumiem pirmsskolas izglītībā

Pirmsskolas izglītības iestādes “Minka” audzinātāja Gianeja Paņkiva

Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādē “Minka” kopš 2010. gada strādā audzinātāja Gianeja Paņkiva – Gija, tā viņu mīļi uzrunā kolēģi un bērni. Gija ir cilvēks ar plašu un atvērtu sirdi – tā viņu rakturo bērnu vecāki un kolēģi. Audzinātāja Gija ievēro katra bērna intereses un vajadzības, viņas mīlestību un rūpes ik dienu saņem visi grupiņas bērni, tādēļ enerģijas vajag daudz. Audzināta Gija bērniem māca būt radošiem, aktīviem un sirsnīgiem. Gija ir audzinātāja ne tikai PII “Minka”, bet arī blakus esošajā Inčukalna pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdīšu” grupiņā, tādējādi viņa arī izglīto, rūpējas un iedvesmo savus audzēkņus, kad tie pāriet no PII “Minka” uz Inčukalna pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādes grupiņu.

Gada balva atbalstam bērnu uzraudzībai un izglītošanai – par teicamu, mērķtiecīgu un profesionālu darbu bērnu uzraudzības un izglītošanas nodrošināšanā

Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja Valda Skudra

Profesionāla, uzticama, pieredzes bagāta auklīte, kura viemēr cenšas nodrošināt individuālu pieeju katram bērnam. Auklīte Valda Skudra, ko mazuļi vecumā no 1 līdz 3 gadu vecumam, kā arī viņu mammas un tēti ikdienā mīļi sauc par OMU, par mazajiem novadniekiem rūpējas jau divdesmito gadu. Kopumā Valdas Skudras mājdārziņā rūpes un sirdssiltumu sajutuši vairāk nekā 400 mazie novadnieki, kuriem auklīte Valda ik dienu ģimeniskā un drošā vidē sniedz rūpes, ar aizrautību kopā iepazīstot pasauli, lai mazuļi droši un ar pārliecību varētu uzsākt bērnudārza gaitas.

Gada balva atbalstam bērnu uzraudzībai un izglītošanai – par teicamu, mērķtiecīgu un profesionālu darbu bērnu uzraudzības un izglītošanas nodrošināšanā

Mālpils vidusskolas sākumskolas un dabaszinību skolotāja Ilze Bērziņa

Skolotāja Ilze Bērziņa Malpils vidusskolā strādā kopš 2009. gada, ir arī Mālpils mazpulka vadītāja. Skolotāja ir radījusi skolēnos interesi par vides saglabāšanas jautājumiem, skolēni aktīvi iesaistās pulciņa darbā,  piedalās labdarības pasākumos,  aktīvi piedalās Mazpulku akcijās un nometnēs. Pulciņa ietvaros skolēni gatavo ēdienus, rokdarbus, veic dārza darbus skolas siltumnīcās (siltumnīcas, kuras ir izveidotas pateicoties skolotājas Ilzes veiktajiem darbiem un projektiem, jo tieši pateicoties Ilzei un viņas mazpulka iesaistei tika uzceltas abas skolas siltumnīcas, un vienmēr tās tiek uzturētas kārtībā un priecē skolas saimi ar pašu audzētiem ziediem). Skolēni vienmēr zina, ka var doties pie Ilzes pēc padoma, idejas un palīdzības. Augustā skolotāja Ilze palīdzēja organizēt 2 nometnes Mālpilī mītošajiem Ukrainas kara bēģļu bērniem. Skolotāja Ilze Bērziņa aktīvi iesaistās arī Erasmus projektu aktivitātēs.

Gada balva profesionālās ievirzes, interešu un neformālajā izglītībā – par īpašiem sasniegumiem profesionālās ievirzes, interešu un neformālās izglītības īstenošanā; par ieguldījumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanā, popularizēšanā un tradīciju tālāknodošanā; par aktīvu un mērķtiecīgu darbu ar novada jauniešiem

Siguldas novada Jaunrades centra Breika pulciņa skolotājs Eduards Ruicis

Siguldas novada Jaunrades centra Breika pulciņa skolotāju  Eduardu Ruici sabiedrība augsti novērtējusi par sporta dejas breika popularizēšanu un  interešu programmu apguvušo skolēnu sasniegumiem breika sacensībās. Siguldas novada Jaunrades centrā kopš 2019. gada notiek aktīvs pulciņa darbs trīs vecuma grupās. 2022. gadā iegūtas nozīmīgas uzvaras Latvijas Sporta deju Federācijas rīkotajās breika dejas sacensībās – iegūtas 6 godalgotas vietas. Skolotāja sagatavotie audzēkņi ar paraugdemonstrējumiem uzstājušies gan Siguldas novadā, gan kaimiņu  novados.

Gada balva profesionālās ievirzes, interešu un neformālajā izglītībā – par īpašiem sasniegumiem profesionālās ievirzes, interešu un neformālās izglītības īstenošanā; par ieguldījumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanā, popularizēšanā un tradīciju tālāknodošanā; par aktīvu un mērķtiecīgu darbu ar novada jauniešiem

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” skolotājs Elmārs Rudzītis

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” skolotājs Elmārs Rudzītis Siguldā strādā un aktīvi darbojas jau 12 gadus. Kopā ar kolēģi Arni Šmitiņu vada  pūtēju orķestri “Sudrabskaņa”, kurš vienmēr piedalās Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisēs, ik gadu priecē 4. maija svētkos ar atraktīvu defilē, kā arī aktīvi papildina Siguldas novada kultūras dzīvi, muzicējot un līdzdarbojoties nozīmīgos pasākumos. Skolotājs jau 11 gadus veiksmīgi vada pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles nodaļu, kura attīstās un šajos gados ir guvusi panākumus valsts konkursā. Ar saviem saksofona spēles audzēkņiem regulāri un ar panākumiem startē dažādos konkursos. Šogad saksofona spēles audzēknis Jānis Marcinkevičs ieguva 1. vietu – GRAND PRIX III Starptautiskajā pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursā “Wind Stars 2022”. 2022. gada sezonu orķestris uzsāka ar unikālu video projektu “Cirks” un noslēdza ar viesošanos XVI Mažeiķu pūtēju orķestru festivālā.

Gada balva mūžizglītībā – par nozīmīgu ieguldījumu pieaugušo izglītības un / vai mūžizglītības nodrošināšanā

Skolotāja Ināra Vimba

Skolotāja Ināra Vimba šī gada martā pēc brīvprātīgas iniciatīvas izveidoja latviešu valodas apmācību  grupu Ukrainas kara bēgļiem – tajā 14 dalībnieki Siguldas novada Jaunrades centra telpās apguva latviešu valodu ik nedēļu 2 nodarbībās. Programmā tika iekļauta arī Latvijas vēstures un kultūras iepazīšana. Par 100 stundu programmas apgūšanu apliecības saņēma 8 kursanti. Pieci dalībnieki veiksmīgi nolika arī Valsts valodas prasmju pārbaudes eksāmenu A1 un A2 līmeņos. Nodarbības tiek turpinātas arī patlaban. Vienlaicīgi Ināra Vimba  kā brīvprātīgā tiešsaistes skolotāja  iesaistījusies Valodu Vēstniecības organizētajās latviešu valodas apmācībās ukraiņiem.

Gada balva mūžizglītībā – par nozīmīgu ieguldījumu pieaugušo izglītības un / vai mūžizglītības nodrošināšanā

Pieaugušo mūžizglītības projektu vadītāja Inta Kalniņa

Biedrības “Kultūra. Vide. Sabiedrība” ilggadēja mūžizglītības projektu vadītāja. Pateicoties Intas Kalniņas neatlaidībai un motivācijai, tapa Siguldas novada pašvaldības pieaugušo mūžizglītības projektu konkurss un tika radīta iespēja aktīviem projektu īstenotājiem pieteikt savus projektus , savukārt vairāk nekā 300 novada iedzīvotājiem dažādos pagastos iegūt jaunas zināšanas un prasmes.

Gada veiksmīgākā debija – par veiksmīgu debiju izglītības nozarē

Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas un fizikas skolotājs Kaspars Lācis

Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas un fizikas skolotājs, fizikas zinātņu doktors, iepriekšējā mācību gadā no augstas precizitātes vakuumiekārtu inženiera kļuva par pedagogu, kurš ar lielu aizrautību dziļi un ieinteresēti māca savus skolēnus. Savu praktisko pieredzi un dziļās praktiskās zināšanas skolotājs  mērķtiecīgi un radoši  izmanto matemātikas un fizikas, kā arī zinātniski pētniecisko prasmju  attīstīšanai skolēnos. Pētnieciskie un starppriekšmetu projekti, mācību process ārpus skolas, skolotāja pozitīvā, taisnīgā un konstruktīvā pieeja ikdienas darbā veicinājusi  skolēnu interesi un pozitīvu attieksmi. Harizmātisks, dzīvespriecīgs, ieinteresēts, radošs, ar viņu vienmēr ir interesanti sarunāties par visdažādākajām tēmām – tā Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni raksturo savu  skolotāju un klases audzinātāju.

Gada veiksmīgākā debija – par veiksmīgu debiju izglītības nozarē

Allažu pamatskolas skolotaja Līga Neimane

Līga Neimane Allažu pamatskolā uzsāka darbu 2021. gadā, strādājot par sākumskolas skolotāju un pirmās klases audzinātāju. Skolotāja ir ļoti motivēta, savu darbu un bērnus mīloša, pašaizliedzīga, entuziasma pilna, jauka, vienmēr tiek galā ar problēmām, ja tādas rodas. Savu darbu skolotāja dara ar augstu atbildības sajūtu, mācību procesu dažādojot ar daudzveidīgām mācību metodēm, ieinteresējot skolēnus  mācībām. “Līga Neimane ir pedagogs no sirds un dvēseles”, tā skolotāju raksturo kolēģi.

Gada balva izglītības procesa atbalstam – par profesionālu, mērķtiecīgu darbu un atbalstu izglītojamo attīstībai; izglītojamajiem draudzīgas vides radīšanu un uzturēšanu

Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas Nacionālā parka dabas centra vadītāja Anda Andrušaite

Par ilggadēju radošu un mērķtiecīgu sadarbību ar Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldi, vērtējot skolēnu radoši pētnieciskos darbus, dabas izpratnes veidošanu sabiedrībā, organizējot izglītojošas aktivitātes novadā un Gaujas Nacionālajā parkā, kā arī īstenojot dabas izglītības nodarbības.

 

Gada balva izglītības procesa atbalstam – par profesionālu, mērķtiecīgu darbu un atbalstu izglītojamo attīstībai; izglītojamajiem draudzīgas vides radīšanu un uzturēšanu

Mores pamatskolas direktora vietnieks saimnieciski administratīvajā darbā un 8. klases audzinātājs Kalvis Grīnbergs

Kalvis Grīnbergs sekmē skolas un Mores pagasta jauniešu dalību dažādos pasākumos un projektos, kuri veicina izglītojamo vispusīgu attīstību, piemēram, Latvijas Olimpiskās komitejas projektā “Sporto visa klase”, popularizējot veselīga dzīvesveida nozīmi ikdienā, Eiropas Savienības organizētajos pasākumos, popularizējot Eiropas Savienības vērtības jauniešu vidū. Mores pamatskola saņēmusi Eiropas vēstnieku skolas nosaukumu. Direktora vietnieks Kalvis Grīnbergs veicinājis papildu finansējuma piesaisti – iniciējis un nodrošinājis dalību nodibinājuma “Iespējamā misija” izsludinātajā konkursā “AS “Latvenergo” atbalsts fizikas kabinetu pilnveidei Latvijas vispārizglītojošās skolās”, skolai saņemot 20 059 eiro fizikas kabineta aprīkojuma iegādei.

Izglītības mecenāts – par materiālu atbalstu Siguldas novada izglītības nozarei

Ilva Urbanoviča

Ilggadēja Laurenču sākumskolas vecāku atbalsta biedrības vadītāja, kura biedrību vadījusi deviņus gadus, kopš skolas dibināšanas. Ar Ilvas Urbanovičas palīdzību skolai izdevies realizēt dažādus projektus, kā, piemāram, Saliedēšanās taka, kuru izjūt ne tikai mūsu skolas skolēni, bet visi Siguldas viesi un novadnieki. Nekad nav atteikusi skolai palīdzību  talku,  projektu,  ikdienas procesu organizēšanā. Vienmēr bijusi atbalstoša un nodrošinājusi ļoti veiksmīgu sadarbību starp Laurenču sākumskolas vecākiem un darbiniekiem, tādā veidā ļaujot Laurenču sākumskolai uzplaukt un attīstīties.

Gada nozīmīgākais izglītības nozares popularizētājs
par veiksmīgu metodiskā darba un pedagoģiskās darbības pieredzes popularizēšanu; izglītības nozares mērķtiecīgu atpazīstamības veicināšanu un popularizēšanu medijos; par īpašiem sasniegumiem kādā no izglītības jomām valsts vai starptautiskā mērogā, popularizējot Siguldas novadu ārpus tā robežām

Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns

Par veiksmīgu metodiskā darba un pedagoģiskās darbības pieredzes popularizēšanu, izglītības nozares mērķtiecīgu atpazīstamības veicināšanu un popularizēšanu medijos, popularizējot Siguldas novadu ārpus tā robežām. Mērķtiecība, inovācijas, atbildība un izcilība – tā Siguldas novada iedzīvotāji raksturo Siguldas Valsts ģimnāzijas direktoru Rūdolfu Kalvānu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gada nozīmīgākais izglītības nozares popularizētājs
par veiksmīgu metodiskā darba un pedagoģiskās darbības pieredzes popularizēšanu; izglītības nozares mērķtiecīgu atpazīstamības veicināšanu un popularizēšanu medijos; par īpašiem sasniegumiem kādā no izglītības jomām valsts vai starptautiskā mērogā, popularizējot Siguldas novadu ārpus tā robežām

Siguldas pilsētas vidusskolas dizaina un tehnoloģiju skolotāja Ance Kancere

Dizaina un tehnoloģiju skolotāja vidusskolā, kā arī vidusskolas virziena “Robotika un tehnoloģijas” programmas līdzautore un vadītāja. Ar savu un skolēnu paveikto darbu Ance Kancere dalās, atsaucoties dažādu mediju aicinājumiem un piedaloties dažāda mēroga izglītības pasākumos. Pateicoties skolotājai, Siguldas novada un Siguldas pilsētas vidusskolas vārds godam izskan visā Latvijā.  Latvijas Radio 3 raidījumā “Kāpēc dizains?” stāstīja par Siguldas pilsētas vidusskolas pieredzi, īstenojot dizaina un tehnoloģiju mācību priekšmetu un skolēni dalījās skolēni ar viedokļiem par to, kas ir dizains, 12. klases skolēni (2020./2021.m.g.) piedalījās pasākumā “Mans pirmais randiņš ar Mākslīgo Intelektu”. Siguldas pilsētas vidusskola kļuva par IT Izglītības fonda sadarbības partneri saistībā ar piedalīšanos dizaina un tehnoloģiju metodisko materiālu izstrādē (Produktu dizains, Pakalpojumu dizains). 2021./2022. mācību gadā Ance Kancere uzstājās Skola2030 konferencē “Praktiski. Lietpratībai” ar pieredzes stāstu par dizaina domāšanu.

Žūrijas specbalva

Pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte”’ audzinātāja Sintija Skuja

Pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” skolotāju Sintiju Skuju bērnu vecāki raksturo kā cilvēku, kurš vienmēr uzņemas iniciatīvu un ir ļoti radošs.  Sintijai piemīt veselīgas ambīcijas, labas sadarbības prasmes visos virzienos – bērni, vecāki, kolēģi. Ir atsaucīga, enerģiska, ar smaidu atver daudzas durvis un sirdis, ļoti emocionāla, vienmēr gatava pilnveidoties un mācīties, ir iestādes  patriote. Pērn skolotāja bija gatava  uzņemties  papildu pienākumus un atbildību – gan Covid-19 saslimstības laikā, gan arī tad, kad bija nepieciešams aizstāt iestādes vadību un darbu apvienot ar bērnu izglītošanu.

Žūrijas specbalva

Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra vadītāja Gunita Strazdiņa

Siguldas novada jaunatnes lietu speciāliste un Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” vadītāja Gunita Strazdiņa  aktīvi un mērķtiecīgi  aizsākusi darbu ar Siguldas novada jauniešiem, veicinot jauniešu pilsonisko iesaisti novada attīstībā.
Pagājušajā mācību gadā tika īstenoti 6 projekti sadarbībā ar Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūru un Sabiedrības integrācijas fondu, kā  arī 7 pašvaldības finansēti projekti.  Gunitas vadībā tika izveidota Siguldas Jauniešu dome, aktivizētas izglītības iestāžu līdzpārvaldes un radītas  vērtīgas novada  jauniešu saziņas vietnes informācijas apmaiņai,  brīvprātīgā darba popularizēšanai. Gunita Strazdiņa iesaistījusies  dažādu pasākumu organizācijā, piemēram, jauniešu festivāls “OGA” un “Kur ir mana cilts?”, Allažu un Mores svētku aktivitātes. Kopā ar jauniešiem devusies pārgājienos, pieredzes apmaiņas braucienos uz Liepāju, Saldu, Brocēniem un Cēsīm, apmeklējusi jauniešu festivālu “KOPUMS”, piedalījusies diskusijās un domnīcās, tādējādi veicinot jauniešu pilsonisko iesaisti Siguldas novadā.

Nominanti, izglītības iestāžu darbinieki un citi interesenti laipni aicināti uz svinīgo balvu pasniegšanas ceremoniju! Ieeja pasākumā – bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi