×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-05
Kupls dalībnieku skaits piedalās šaha čempionātā

Siguldas novada čempionāts ātrajā šahā noritēja jau 11. gadu pēc kārtas. Sacensības tradicionāli notika Siguldas pilsētas vidusskolas ietilpīgajā sporta zālē, pulcinot 128 dalībniekus no septiņām valstīm – Latvijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Francijas un pat no 9000 kilometru attālajām Filipīnām.

Pēc piecām nospēlētām partijām sacensību vadībā izvirzījās ukrainis Vladislavs Larkins, kuram arī izdevās to noturēt līdz beigām – 10 punkti no 11 iespējamajiem un pārliecinoša uzvara turnīrā. Otrais ar 9,5 punktiem Latvijas izlases dalībnieks lielmeistars Normunds Miezis un trešais ar 8,5 punktiem – Siguldā augušais nacionālais meistars Deniss Nikolajevs.

Siguldas novada iedzīvotāju konkurencē pirmais bija Valdis Jansons (6,5 punkti), otrais Ivars Jēkabsons (6 punkti) un trešais – Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēknis Miks Tomass Hižņikovs (5,5 punkti).

Speciālbalvas saņēma labākie dažādās spēlētāju kategorijās. Specbalvas saņēma labākie seniori dažādās vecuma grupās.

Kā ierasts, pēdējos sešos gados, pēc Siguldas čempionāta notika visu laiku slavenākās Latvijas šahistes Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Turnīra rīkotāji  ar gandarījumu konstatēja, ka pēc nospēlētām deviņām kārtām ļoti spēcīgā par sacensību uzvarētāju kļuva meistarkandidāte Marija Kuzņecova no Rīgas. Marijas starta reitings bija divpadsmitais. Marijai Kuzņecovai 8 punkti no 9 iespējamiem, otrais – nacionālais meistars Kristaps Kretainis un trešais starptautiskais meistars Guntars Antoms (abiem pa 7 punktiem). Labākais no siguldiešiem bija Valdis Jansons ar 6 punktiem.

Sacensības rīkoja Siguldas šaha klubs, tās finansiāli atbalstīja Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Šaha federācija.

Rezultāti apskatāmi šeit.


Informāciju sagatavoja:
sacensību direktors
Visvaldis Gercāns


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi