×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-11
Norisinājies Erasmus + projekts Lēdurgā

Oktobra sākumā Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā norisinājās Erasmus+ projekts “Save Environment with 3R's'”, kura tēma bija atkritumi, to samazināšana, šķirošana, pārstrāde un otrreizējā izmantošana. Projektā piedalījās jaunieši un skolotāji no Rumānijas, Turcijas un Latvijas.

Projekta aktivitātes galvenie mērķi bija pilsoniskās attieksmes apgūšana, apzinoties klimata pārmaiņu un ilgtspējīgas vides attīstības nozīmi, pielietojot 3R paradigmu (samazināšana, pārstrādāšana, atkārtota izmantošana); Attīstīt zinātniski tehniskās zināšanas un prasmes kvalitatīvai ekoloģiskai izglītībai ilgtspējīgā vides aizsardzībā, paaugstināt skolēnu personības attīstību, kritisko domāšanu, radošumu un starpdisciplināru sadarbību; Apgūt “līdzāspastāvēšanu”, attīstot komunikācijas prasmes, kā arī cieņu pret citu partneru vērtībām un kultūras īpatnībām; Attīstīt spēju socializēties caur to, ka skolēni projekta laikā dzīvo viesģimenēs.

Projekta laikā jaunieši iepazinās ar informāciju atkritumu pārstrādi un atkārtotu lietošanu, piedalījās dažādās radošās darbnīcās – “Kā atkārtoti izmantot vecos T-kreklus”, “Mans ekostils” un radīja jaunus priekšmetus no jau esošām lietām. Diskutēja par modes ietekmi uz vidi un dalījās savā pieredzē par atkritumu otrreizējo pielietojumu mājās un skolā. Devās ekskursijā uz Lēdurgas dendroparku un tikās ar Siguldas novada pašvaldības pārstāvi, kas pastāstīja par svarīgākajiem atkritumu apsaimniekošanas punktiem Siguldā. Izpētes braucienā skolas devās uz Getliņu poligonu, pēc tam apmeklējot arī Vecrīgu un Saulkrastus. Noslēdzot projekta nedēļu, jaunieši prezentēja paveikto, un kopīgi pavadīja vakaru pie ugunskura ar našķiem un tēju.

Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskola izsaka pateicību viesiem projektā iesaistītajiem – skolotājiem un skolas darbiniekiem,  ģimenēm, kas uzņēma ciemiņus – Toma Zaķa, Martina Mottes, Samantas Barkanes, Enijas Subačas, Lindas Špīsas un Domenika Seipula ģimenei.

Informāciju sagatavoja:
Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas skolotāja
Ilze Tauriņa

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi