×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-18
Siguldas novadniekiem pasniegtas LBTU Attīstības fonda stipendijas

Jau četrpadsmito reizi svinīgā ceremonijā tika godināti Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Attīstības fonda stipendiāti, kuri sevi pierādījuši kā mērķtiecīgus un sociāli aktīvus jauniešus. 2022./2023. gada rudens semestrī stipendiju apliecības tika pasniegtas 13 studējošajiem 12 LBTU Attīstības fonda stipendiju programmās. Stipendijas saņēma arī Siguldas novadnieki – Vides un būvzinātņu fakultātes 1. kursa akadēmiskā bakalaura studiju programmas “Ainavu arhitektūra un plānošana” studente Annija Brēmane un Lauksaimniecības fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas “Lauksaimniecība” 2. kursa students Roberts Bitnieks.

Annija Brēmane saņēma Ērika un Artūra Gerhardu stipendiju, kas dibināta, lai atbalstītu 1. kursa studentus, kuri vēlas sasniegt mērķus, iegūt augstāko izglītību un palīdzēt attīstīties Latvijas laukiem. Annija 10 mēnešus saņems 200 eiro.

2021. gada vasarā A. Brēmene absolvēja Rīgas 1. Tālmācības vidusskolu, bet līdz 11. klasei mācījās Nītaures vidusskolā. Viņa jau skolas laikā sevi pierādīja kā zinātkāru un mērķtiecīga jaunieti, apgūstot profesionālās ievirzes izglītības programmu “Vizuāli plastiskā māksla” Amatas novada mūzikas un mākslas skolā, piedaloties jauniešu līderu seminārā, izglītības programmās “3D dārza dizaina izveide ar SketchUp”, ”Uzņēmējdarbības pamati” un “Psiholoģijas pamati”, Erasmus+ KA2 īstermiņa apmaiņas programmā ''Breaking Down Walls'', kā arī nodarbību ciklā “Foto kursi”. Turklāt Annija ieguvusi augstus rezultātus arī vairākās olimpiādēs – 1. vieta bioloģijā un latviešu valodā, bet 2. vieta vēsturē.

Savukārt Roberts Bitnieks saņēma Vagneru ģimenes stipendiju, kas paredzēta studentiem ar labām sekmēm un aktīvu iesaisti sociālajā darbā. Roberts 10 mēnešus saņems 150 eiro.

Roberts sevi pierādījis kā talantīgu un mērķtiecīgu topošo nozares profesionāli, kurš absolvējis Eiropas Savienības mājas izaugsmes ciklu “Prakses kalve 2019”, saņēmis Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Finanšu ministrijas stipendiju “Pateicība simtgades izcilniekam”, 2018. gadā toreizējā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa atzinību konkursā “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā” un Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča apbalvojumu konkursā “Kādam jābūt Latvijas diplomātam 21. gadsimtā?”, ieguvis III pakāpi Latvijas 45. skolēnu Zinātniski pētniecisko darbu konferencē Rīgas reģionā, aizstāvot darbu dabaszinātņu sekcijā “Ūdenstilpes Mālpils novadā un beznoteces dīķa izbūve”, un 3. vietu Rīgas Stradiņa universitātes konkursā “Mana apņemšanās Latvijai 2019”, kā arī apbalvots Nacionālās apvienības domrakstu konkursā “Latviskā Latvija 2040”.

Papildu informācija skatāma šeit.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi