×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-20
Droša skrejriteņu lietošana rudens sezonā

Iestājoties rudenim, skrejriteņu lietotāji aicināti pievērst uzmanību braukšanas apstākļiem uz ceļa un atgādina drošas braukšanas ieteikumus.

Mainīgos laikapstākļos gan automašīnām, gan skrejriteņiem pasliktinās riepu saķere ar brauktuvi, līdz ar to palielinās bremzēšanas ceļš. Pārvietošanās pa slapjām lapām vai braukšana cauri peļķēm var būt bīstama, jo nav redzams brauktuves stāvoklis – varbūt zem lapām vai ūdenī paslēpusies kāda bedre.

Stipra lietus gadījumā skrejriteņa vietā ieteicams izvēlēties kādu citu pārvietošanās alternatīvu, bet, ja pēkšņi piedzīvo pamatīgu lietusgāzi un braucienu ar skrejriteni nākas turpināt, aicinām būt piesardzīgiem, izvēlēties atbilstošu ātrumu, izvērtēt segumu un pagriezienus. Lai gan skrejriteņa maksimālais ātrums ir 25 km/h, sliktos laikapstākļos iesakām braukt lēnāk.

Braucot ar elektroskrejriteni, nezaudē uzmanību un turies ar abām rokām pie stūres – inženieri veidojuši skrejriteņa dizainu tieši tādu, lai tas būtu stabils un ērts. Ja pieturies tikai ar vienu roku, negaidītā situācijā atgūt skrejriteņa vadāmību būs krietni grūtāk vai pat neiespējami. Maza, šķietami nekaitīga bedre var radīt situāciju ar nopietnām sekām. Pavisam noteikti neturi rokās telefonu un neklausies mūziku – šādi varēsi mērķtiecīgi sekot līdzi notiekošajam uz ielas.

Skrejriteņi ir aprīkoti ar bremzēm – sāc tās izmantot jau laicīgi, lai nenāktos bremzēt pārāk strauji un pēdējā brīdī.

Profesionāli braucēji zina, ka ķivere ir pielīdzināma supervaroņa apmetnim. Apmetnis gan ir vienkārši modes aksesuārs, bet ķivere tiešām var pasargāt, ja nu tomēr brauciena laikā gadās nokrist. Lai cik uzmanīgs braucējs būtu, negadījumi tāpat mēdz notikt. Un tad, ja tādu piedzīvo, ķivere ir vienīgais, kas galvu var pasargāt no nepatīkami tuvas saskarsmes ar ceļa segumu. Šobrīd ķiveres un citi ķermeņa aizsargi ir kļuvuši plaši pieejami, kvalitatīvi un vizuāli pievilcīgi – lieto tos!

Ja temperatūra termometra stabiņā īslaicīgi nokritīsies zem 0 grādiem, pastāv iespēja, ka ceļi var būt apledojuši un slideni. Var būt situācija, kad nomas skrejriteņi ir uz ielām, taču tos nav iespējams izmantot līdz brīdim, kad temperatūra atkal būs virs 0 grādiem un nebūs risks, ka ceļš ir apledojis. Arī uzsniegot pirmajam sniegam, nomas skrejriteņu darbība var tikt īslaicīgi pārtraukta, taču parādoties ilgstošam sniegam, skrejriteņu sezona tiks apturēta līdz pavasarim.

Neatkarīgi no laika apstākļiem ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi. Kad vien iespējams, izmanto veloceliņus, ievēro distanci, kā arī izvairies veikt straujus un negaidītus manevrus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi