×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-26
Novembrī norisināsies sagrābto lapu nodošanas akcija

Lai sniegtu atbalstu iedzīvotājiem, kas kopj savam īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas, Siguldas novada pašvaldība rīko akciju, kuras laikā būs iespēja bez maksas nodot sagrābtās lapas un nelielus zarus (ar stumbra diametru līdz 2 centimetriem un garumā līdz 50 centimetriem) vairākās vietās novadā, patstāvīgi tos turp nogādājot.

Akcija notiks no 1. līdz 5. novembrim otrdien no plkst. 12.00 līdz 17.00, trešdien no plkst. 15.00 līdz 19.00, ceturtdien no plkst. 10.00 līdz 17.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00:

► Raganā, Vidus ielā 12;
► Inčukalnā, Miera ielā 1;
► Mālpilī, Enerģētikas ielā 3;
► Siguldas pagastā, dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukumā “Kreiļi”.

Savukārt Inciemā, Kastaņu un Straupes ielas krustojumā, 2. novembrī no plkst. 15.00 līdz 16.00 un Sunīšos, Klusajā ielā 5 (pie angāra), 3. novembrī no plkst. 15.00 līdz 16.00 būs iespēja nodot īpašumam piegulošajā publiskajā teritorijā savāktās lapas.

Vēršam uzmanību, ja lapas un nelielie zari uz akcijas norises vietām tiek nogādātas jebkāda veida tarā, piemēram, maisos vai kastēs, tie no taras ir jāizber akcijas norises vietās, novietojot lielizmēra konteineros vai norādītajā laukumā.

Informējam, ka kompostēšanas laukuma Siguldas pagasta “Kreiļos” darbības sezona līdz ar akcijas noslēgumu beigsies, kas nozīmē, ka pēc akcijas visu ziemu līdz pavasarim vairs nebūs iespējams nodot dārzu atkritumus “Kreiļu” laukumā.

Vienlaikus atgādinām, ka parku un dārzu atkritumu dedzināšana Siguldas pilsētas un novada ciemu teritorijās ir aizliegta.

Videi visdraudzīgākais un vienlaikus ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir bioloģiski noārdāmos atkritumus katram pašam savā dārzā izmantot lietderīgi, piemēram, kompostēt, mulčēt vai veidot augstās dobes. Siguldas novadā kompostēt ir atļauts ar nosacījumu, ja kompostēšana tiek veikta uz savā īpašumā esošas zemes un nerada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un videi, kā arī personu mantai.

Visi novada teritorijā strādājošie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi piedāvā dažādus risinājumus dārzu un parku atkritumu savākšanai par maksu. Par tiem jāvēršas pie sava sadzīves atkritumu apsaimniekotāja – Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”, pašvaldību SIA “ZAAO” un SIA “Clean-R”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi