×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-02
Autovadītāji aicināti sagatavoties tumšajam un slidenajam laikam

Sākoties gada tumšajam periodam un rudens mainīgajiem laikapstākļiem, transportlīdzekļu vadītājiem ir jāpievērš pastiprināta uzmanība savu automobiļu tehniskajai kārtībai un riepu stāvoklim. Kaut arī ziemas riepas Latvijā ir obligātas no 1. decembra līdz 1. martam, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) autovadītājus aicina negaidīt 1. decembri un jau laicīgi parūpēties par vasaras riepu nomaiņu pret ziemas riepām, lai braukšana būtu pēc iespējas drošāka. Atgādinām, ka riepas ar radzēm atļautas jau no 1. oktobra līdz 1. maijam.

Par riepu protektoru dziļumu no 1. decembra līdz 1. martam:

  • Minimālais dziļums 4 mm – transportlīdzekļi ar pilnu masu līdz 3500 kg (piemēram, vieglie automobiļi);
  • Minimālais dziļums 3 mm – autobusi;
  • Minimālais dziļums 2 mm – transportlīdzekļi ar pilnu masu virs 3500 kg;
  • Minimālais dziļums 1,6 mm – piekabes.

Ņem vērā, ja vēlies aprīkot auto ar radžotām riepām, tad tām ir jābūt uz visiem riteņiem!

Drošas braukšanas pamati:

  • Laika un ceļa apstākļiem atbilstošs ātrums – ziemā būtiski pagarinās bremzēšanas ceļa garums. Piemēram, braucot ar ātrumu 50 km/h, uz sausa seguma un uz slidena ceļa tas atšķiras pat trīs reizes!
  • Riepas – ziemas riepas nodrošina labāku saķeri ar ceļu un samazina slīdēšanu. Regulāri jāpārliecinās, ka gaisa spiediens riepās atbilst ražotāja norādītajām prasībām.
  • Gaismas – pārliecinies, ka auto lukturi ir noregulēti un tie neapžilbina pretimbraucējus. Rūpējies, lai automašīnas lukturi ir notīrīti un darbotos, savukārt miglas lukturus lieto tikai nepietiekamas redzamības gadījumos.
  • Droša distance un manevru veikšana – kad uz ceļiem veidojas apledojums, svarīgi ievērot laikapstākļiem atbilstošu drošu distanci. Vadītajiem jāaizvairās no straujas manevru veikšanas un jābūt vērīgiem.

Informāciju sagatavoja:
VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi