×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-03
Par Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēta Līga Sausiņa

Ceturtdien, 3. novembrī, Siguldas novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēta Līga Sausiņa, kura kopš 2013. gada ir bijusi pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece un aktīvi iesaistījusies novada stratēģiskajā attīstībā, veidojot Siguldas novadu kā labāko dzīvesvietu Latvijā.

Šobrīd Līga Sausiņa ir bezpartejiska deputāte, taču pašvaldību vēlēšanās 2021. gadā tika ievēlēta no apvienotā partiju saraksta “Par labām pārmaiņām” (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, politiskā partija “Latvijas Reģionu Apvienība”, “Latvijas Zaļā partija”).

Līga Sausiņa pateicās deputātiem par uzticību un informēja par savas darbības prioritātēm: “Kā novadniece skaidri apzinos mūsu kopienas lielo spēku un tās vērtības – ilgtspēju, dabai un videi draudzīgus risinājumus, ģimenēm pieejamu, ērtu un drošu infrastruktūru, kā arī digitālo pakalpojumu attīstību. Vērtībās balstīts darbs ir manas un manas komandas prioritātes. Lai turpinātu novada nerimstošo attīstību, ir jāpalielina sabiedrības līdzdalība lēmumu pieņemšanā, veidojot iedzīvotāju padomes un atbalstot kopienu iniciatīvas. Novērtējot ekskluzīvo iespēju dzīvot Gaujas Nacionālā parka teritorijā, mums jāīsteno aktivitātes, lai virzītos uz Latvijā pirmo bioreģionu, veicinot bioloģisko lauksaimniecību. Tāpat liels izaicinājums ir jauna, pieejama dzīvojamā fonda veidošana.”

L. Sausiņa absolvējusi Latvijas universitātes Bioloģijas fakultāti, daudzi darba gadi veltīti pedagoģijai vizuālajā mākslā un bioloģijā, mācot, izdodot mācību grāmatas un izstrādājot metodiskos materiālus. 12 gadus bijusi Krimuldas vidusskolas pedagoģe, kopš 2005. gada līdz šim brīdim L. Sausiņa ir Siguldas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotāja, kuras audzēkņi saņēmuši balvas valsts konkursos un olimpiādēs, piedalījušies un ieguvuši godalgotas vietas Eiropas un pasaules mēroga konkursos. Kopš 2009. gada ir Siguldas novada pašvaldības domes deputāte, Izglītības un kultūras komitejas vadītāja. Pēc viņas iniciatīvas kopš 2010. gada uzsāktas būtiskas reformas Siguldas novada izglītības sistēmā, reorganizējot un attīstot izglītības iestādes. Kopš 2013. gada L. Sausiņa ir Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece, aktīvi iesaistoties Siguldas novada attīstībā. 

Jau ziņots, ka līdzšinējais pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš pašvaldībā strādāja 21 gadu, sākotnēji kā domes deputāts, vēlāk kā izpilddirektors un kopš 2009. gada kā pašvaldības domes priekšsēdētājs, savas pilnvaras zaudēja, stājoties 14. Saeimas deputāta amatā.

Siguldas novada pašvaldības domē ir ievēlēti 19 deputāti, tā kā Uģis Mitrevics izbeidz savas pilnvaras, viņa vietā deputāta pienākumus sāk pildīt Siguldas pilsētas vidusskolas direktore Ņina Balode (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, politiskā partija “Latvijas Reģionu Apvienība”, “Latvijas Zaļā partija”).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi