×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-07
Lēdurgas vīru kopa ieguvusi augstākās pakāpes diplomu

Nākamā gada vasarā notiks XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Tradicionāli par svētku tuvošanos liecina arī amatiermākslas kolektīvu skates. Šogad Latvijas vokālo ansambļu konkursa pirmā kārta norisinās oktobra un novembra mēnesī visos Latvijas reģionos.

Siguldas novada ansambļi žūrijas priekšā stājās 6. novembrī Gulbenē. Visveiksmīgāk skati aizvadīja Lēdurgas vīru kopa, saņemot augstākās pakāpes diplomu. Skatē piedalījās arī Mālpils Kultūras centra jauktais vokālais ansamblis “Vokālā bilance,” iegūstot I. pakāpes diplomu, kā arī kultūras centra “Siguldas devons” senioru dāmu ansamblis ”Melodija”, kas saņēma II. pakāpes diplomu.

Vokālo ansambļu fināls notiks 27. un 28. maijā Rīgā. Tā dalībniekus Latvijas Nacionālā Kultūras centra izveidotā žūrija paziņos līdz 20. novembrim, bet jau tagad ir skaidrs, ka Siguldas novadu tajā noteikti pārstāvēs Lēdurgas vīru kopa Imanta Toča vadībā.

Lēdurgas Kultūras nama vīru kopa sākusi savu pastāvēšanu 2017. gadā, kopā sanākot astoņiem dziedošiem Lēdurgas vīriem. Vīru muzicēšanai Lēdurgā ir senas tradīcijas – līdzīga kopa uzstājusies arī pirmajos Vispārējos latviešu dziedāšanas svētkos 1873. gadā, tolaik gan tā darbojusies baznīcas paspārnē. Tuvojoties Latvijas simtgadei, vīri nolēma atjaunot dziedāšanas tradīciju un sākotnēji darbojās diriģentes Ilzes Krūmiņas vadībā.

Patlaban Lēdurgas vīru kopā ir 7 braši vīri un diriģents Imants Točs. Visi, kas vēlas dzirdēt viņu sniegumu, aicināti uz Lēdurgu 11. novembrī, kur Gaismas skrējiena koncertā uzstāsies arī Lēdurgas vīru kopa.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi