×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-15
Grantu programmā “(ie)dvesma” Siguldas novada pašvaldība šogad atbalsta divus projektus

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai “(ie)dvesma”, ko jau sesto reizi īsteno Siguldas novada pašvaldība kopā ar Pierīgas pašvaldībām – Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines un Ropažu novadu – un SEB banku, izvēlētas deviņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Šogad Siguldas novada pašvaldība atbalstījusi divas idejas, katrai piešķirot 5 tūkstošus.

Pašvaldība atbalstīja divus projektus – grantu 5000 eiro apmērā saņems SIA “Sucre” – ģimenes uzņēmums, kas veido konditorejas studiju ar kafejnīcu un gatavo dizaina kūkas pēc pasūtījuma. Grants 5000 eiro apmērā piešķirts Edgaram Jankovskim, lai izveidotu Siguldas kafijas grauzdētavu, kafejnīcu-veikalu un vietu darbnīcām, kā arī kafijas automātu tirdzniecībai, to remontam un apkopei.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, uzrunājot konkursantus, uzsvēra: “Citējot fragmentu no vārdnīcas, iedvesma ir iekšējas aktivitātes un jūtu intensitātes palielināšanās, garīgo un fizisko spēku sasprindzinājums, kas pēkšņi paaugstina radošā darba produktivitāti. Tā ir spēcīga vēlēšanās strādāt un darboties, tā ir darbošanās enerģija un prieks. Ja izrunājam vēlreiz šo vārdu “iedvesma”, liekot uzsvaru uz tā otro pusi, tad, manuprāt, tā ir lēna, dziļa ieelpa, kas piepilda visu ķermeni ar skābekli un dod enerģiju, – tas ir tas, ko es jums novēlu, – pamatīgu enerģijas devu un veiksmi!”

Šogad konkursā tika saņemti 47 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā. To atlase norisinājās trīs kārtās, izvērtējot gan atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. No visām iesniegtajām idejām līdz noslēdzošajai kārtai – prezentācijām žūrijai – tika izvirzītas 22 pārliecinošākās. Šogad konkursā kopumā atbalstītas 9 idejas, piešķirot grantu 70 000 eiro apmērā.

Visvairāk jaunu ideju, līdzīgi kā pērn, tika iesniegts tūrisma un aktīvās atpūtas jomā, kā arī saistītas ar specializētu pārtikas produktu ražošanu un vides risinājumiem. Aktualitāti saglabā arī biznesa idejas, kas saistītas ar medicīnas un veselības aprūpes pakalpojumiem, izglītību, digitālajiem risinājumiem, kā arī apģērbu un mēbeļu ražošanu.

Grantu programma “(ie)dvesma” norisinās jau sesto reizi ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības attīstību. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši 40 jaunie uzņēmēji Pierīgā. Papildu informācija par grantu programmu pieejama šeit.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi