×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-16
Svinēsim Latvijas valsts svētkus Siguldas novadā kopā

Šogad Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienu visā Siguldas novadā būs iespēja atzīmēt ar dažādiem notikumiem. Novadnieki varēs apmeklēt svētku koncertus, doties karogu braucienā, aplūkot svētku noformējumu, kā arī piedalīties sportiskās aktivitātēs. Godinot Latvijas karogu, valsts himnu un citus valsts simbolus, piespraudīsim pie apģērba lentīti Latvijas valsts karoga krāsās.

Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros un kultūras centros ikviens iedzīvotājs bez maksas var saņemt pašvaldības sarūpētas, pie apģērba piespraužamas lentītes Latvijas valsts karoga krāsās. Tomēr, domājot par vidi un tās ilgtspējību, iedzīvotāji tiek aicināti izmantot iepriekšējo gadu lentītes.

16. novembrī plkst. 18.00 Inčukalna Tautas namā izskanēs svētku koncerts “Es esmu Latvija”. Koncertā piedalīsies bērni un jaunieši. Ieeja koncertā ir bez maksas.

16. novembrī plkst. 19.30 Allažu Tautas nams aicina piedalīties viktorīnā valsts svētku noskaņās. Komandā 4–6 dalībnieki. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26545054. Vietu skaits ierobežots! Biļetes cena – 6 eiro, biļetes varēs nopirkt Allažu Tautas namā pirms pasākuma.

17. novembrī plkst. 17.00 mākslu skolā “Baltais flīģelis” izskanēs valsts svētku koncerts “Trīs tēva dēli”. Tajā piedalīsies un klātesošos priecēs skolas audzēkņu un pedagogu uzstāšanās. Ieeja koncertā ir bez maksas.

17. novembrī plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā notiks koncerts “Dzimšanas diena Latvijai. Tev un man”. Koncertā uzstāsies Lēdurgas Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi un Lāsma Salmiņa. Ieeja koncertā ir bez maksas.

17. novembrī plkst. 19.30 Inčukalna Tautas namā norisināsies grupas “Dzelzs vilks” koncertsBiļetes cena – 10 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 8 eiro.

17. novembrī plkst. 21.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks svētku balle. Biļetes cena – 10 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 8 eiro.

17. novembrī plkst. 22.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies pasākums “Kaut kas no Paula un šlāgerīša”  – balle kopā ar muzikantiem Jāni Siliņu un Mārtiņu Āboliņu. Vietu pie galdiņiem pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29166140. Biļetes cena – 7 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 5 eiro.

18. novembrī plkst. 12.00 pie Siguldas Sporta centra sāksies tradicionālais treniņskrējiens, kurā lielie un mazie aizrautīgie siguldieši un novadnieki aicināti izskriet Latvijas robežas kontūru.

18. novembrī plkst. 12.10 Siguldā tiks uzsākts karogu brauciens, kas vedīs uz Mālpili, Allažiem, Inčukalnu, Raganu, Turaidu un atpakaļ uz Siguldu.Pēc dalībnieku pieteikšanās plašāka informācija par pasākumu tiks nodota īpaši izveidotā WhatsApp grupā. Lai pievienotos braucienam, nepieciešams sazināties ar Oskaru Sirsniņu, zvanot uz tālruņa numuru 25130496.

18. novembrī plkst. 15.00 Siguldas Jaunās pils Svētku zālē notiks Latvijas valsts proklamēšanas 104. gadadienai veltīts svinīgais pasākums – Goda diena. Pasākuma laikā tiks godināti nominācijas “Siguldas novada Gada cilvēks” un “Siguldas novada Goda novadnieks” ieguvēji.

18. novembrī plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centrs aicina vienoties kopīgā stāstā par Latviju, kuru dziesmā, dejā un dzejā izstāstīs Mālpils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi koncertā “Manas Latvijas stāsts”. Ieeja koncertā ir bez maksas.

18. novembrī plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” uzstāsies etnomūzikas grupa “Tautumeitas”. Visas ieeja kartes koncerta apmeklējumam ir izsniegtas! Par godu svētkiem šajā dienā kultūras centrs “Siguldas devons” iekrāsosies sarkanbaltsarkanās Latvijas karoga krāsās un svētku noskaņu visiem, kas būs devušies pastaigā, vairos arī patriotiska instalācija “Trīs zvaigznes”.

18. novembrī plkst. 19.00 Krimuldas Tautas namā izskanēs koncerts “Samīļo, saulīte, manu zemīti”. Koncertā piedalās Krimuldas Tautas nama amatiermākslas kolektīvi un Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas jauniešu simfoniskais orķestris. Ieeja koncertā ir bez maksas.

18. novembrī plkst. 21.00 Mālpils Kultūras centrā norisināsies svētku balle kopā ar Iru Dūdumu un grupu “Kraujas band”. Biļetes cena – 10 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 8 eiro.

18. novembrī plkst. 22.00 Krimuldas Tautas namā norisināsies svētku balle kopā ar grupu “Pusnakts brīze”. Biļetes cena – 5 eiro.

19. novembrī plkst. 18.00 Mores Tautas namā izskanēs koncerts “Laime kabatā”. Koncertā piedalīsies Jānis Moisejs un Mores Tautas nama mākslinieciskie kolektīvi. Tiks atskaņotas Raimonda Paula un paša Jāņa Moiseja radītas kompozīcijas, kas iemantojušas klausītāju nedalītas simpātijas. Ieeja koncertā ir bez maksas.

19. novembrī plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā tiks demonstrēta dokumentālā filma “Zemnieki”. Režisors Ivars Seleckis portretē sešas lauku viensētās dzīvojošas ģimenes, tostarp lēdurdziešus Māri un Tomu Rehtšpreherus, izsekojot to gaitām līdz ar dabas ciklu – no pavasara sējas darbiem līdz pat ražas novākšanai rudenī. Ieeja ir bez maksas.

20. novembrī plkst. 15.00 Siguldā, “Kino Lora”, norisināsies īpašs filmas “Janvāris” seanss, kurā skatītājiem būs iespēja satikt filmas veidotājus un aktierus – režisoru Viesturu Kairišu, aktrisi Alisi Dzeni, kā arī filmas mākslinieci Ievu Jurjāni.

22. novembrī plkst. 14.00 un 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” varēs noskatīties filmu “Zemnieki”. Biļetes cena – 2,50 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 2 eiro.

Par godu svētkiem Siguldas novada bibliotēkās būs skatāmas īpašas ekspozīcijas, informācija par tām lasāma šeit.

Youtube

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi