×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-23
Siguldas novadā Ziemassvētku egles iemirdzēsies decembra pirmajā nedēļas nogalē

Decembra pirmajā nedēļas nogalē, no 2. līdz 4. decembrim, Siguldā un novada pagastos iemirdzēsies centrālās svētku egles. Rūpējoties par svētku noskaņas radīšanu, šonedēļ Siguldā un visā novada teritorijā uzsākta Latvijas valsts svētku rotājumu demontāža, kas pamazām tiks aizstāta ar Ziemassvētku dekorācijām. Pa posmiem darbu laikā tiks izmantots pacēlājs, kas var atrasties arī uz ceļa braucamās daļas vai gājēju un velo joslu zonās, līdz ar to iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

Šogad pirmā Ziemassvētku egle iemirdzēsies Inciemā, tās iedegšana notiks piektdien, 2. decembrī, plkst. 16.00 pie Inciema torņa. Pirms tam gan būs čakli jāpastrādā, lai izgatavotu svētku egles rotājumus.

Vēl šajā dienā, 2. decembrī, Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums norisināsies Gaujas ciemā, Gaujaslīču ielā, to svinīgi izgreznojot plkst. 17.00.

Savukārt plkst. 18.00 pie Mālpils Kultūras centra notiks Mālpils pagasta galveno Ziemassvētku egļu iedegšana. Pasākums norisināsies ar rūķiem no Rūķu namiņa, kas kultūras centra pagalmā darbosies līdz pat 26. decembrim, aicinot pievienoties kopīgām aktivitātēm un sagaidīt gada visskaistākos svētkus. Līdz 18. decembrim Rūķu namiņā būs pieejams arī Ziemassvētku pasts. Savukārt decembra sestdienās no plkst. 11.00 līdz 14.00 ap Rūķu namiņu lieliem un maziem būs iespēja doties piedzīvojumos kopā ar jautrajiem rūķiem.

2. decembrī plkst. 19.00 Ziemassvētku egles iedegšana notiks arī pie Inčukalna Tautas nama. Plānots, ka ieradīsies pat Ziemassvētku vecītis, lai kopā ar bērniem ietu rotaļās un ballētos uz nebēdu.

Svētdien, 4. decembrī, Ziemassvētku egles iemirdzēsies Morē, Raganā, Lēdurgā un Siguldā.

Pēc spēlfilmas “Circenīša Ziemassvētki” demonstrēšanas ap plkst. 17.00 Krimuldas Tautas nama pagalmā tiks iedegta centrālā egle. Savukārt pēc Siguldas jauniešu pūtēju orķestra “Sudrabskaņa” un mākslu skolas “Baltais flīģelis” kora koncerta “Sudraba pieskāriens…”, pēc plkst. 17.00, notiks svētku egles iedegšana pie Lēdurgas Kultūras nama.

Plkst. 17.00 pie Mores Tautas nama notiks Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums “Brīnumu lāde”. Kopā ar Ķepu patruļas suņukiem tiks meklēta brīnumlāde, kurā iekšā esot zvaigžņu putekļi no Lapzemes. Tieši šie mirdzošie puteklīši var palīdzēt greznoties Mores eglītei.

Plkst. 17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā iemirdzēsies pilsētas centrālā egle, kura veidota no aptuveni 50 mazākām eglītēm, dekorējot tās ar vairāk nekā 9000 diožu lampiņām. Muzikālu prieka dzirksti pasākumā radīs dziedātāja Katō un “Ziemassvētku orķestris”, bet īpašo svētku tērpu eglītei uzburs “Artistic” rūķi. Līdzās mirdzošai eglei koprades laboratorijās būs skatāma Leļļu Mākslas muzeja un mākslinieku Ināras un Ulda Liepas izstāde “Ziemassvētki senajās pastkartēs”.

Īpašus svētku rotājumus varēs baudīt arī citviet – Allažos, Egļupē un citās pagasta teritorijās. Allažos egli pēc dekorēšanas iedegs pirmsskolas grupu audzēkņi 5. decembrī.

Gada izskaņā novadniekiem un viesiem būs iespēja apmeklēt dažādus svētku pasākumus. Aicinām sekot līdzi informācijai, lai radītu svētku sajūtu kopā!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi