×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-02
Apspriežot aktuālos jautājumus, notikusi Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde

30. novembrī notika kārtējā Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde, kas šogad aizvadīta jau trešo reizi. Konsultatīvā padome tika organizēta kā izbraukuma sēde, tai norisinoties pie viena no konsultatīvās padomes pārstāvjiem – SIA “FORTIS VM” valdes priekšsēdētāja Imanta Rendenieka uzņēmuma ražošanas telpās Rumbulā, Stopiņu pagastā, Ropažu novadā.

Konsultatīvās padomes sēdē piedalījās deviņi padomes pārstāvji un piecas pieaicinātās personas. Padomes sēdē iesaistījās arī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, kura uzņēmējus šādā sastāvā uzrunāja pirmo reizi, pastāstot par turpmākiem izvirzītiem pašvaldības plāniem un mērķiem nākamajam periodam, izceļot sekojošu virzienus un uzdevumus:

  • noris darbs pie Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada budžeta;
  • turpinās novadā esošās saimniecības apzināšana, ar mērķi sakārtot novada kopējo teritoriju;
  • tiek plānota dzīvojamā fonda palielināšana Siguldas pilsētā un novada ciemos un domāts par dzīvojamo īres māju būvniecību, tādējādi veicinot zemākas īres maksas mājokļu pieejamību mājsaimniecībām;
  • tiek diskutēts par Pils kompleksa ēkām – Dārznieka māja un Dīķa māja –, plānojot tās uz izsoles noteikumiem nodot uzņēmējiem saimnieciskās darbības veikšanai, nemainot ēku vēsturisko ainavu arhitektūru;
  • veicinot vietējo ražotāju bioloģiskās produkcijas patēriņu, viens no 2023. gada prioritārajiem virzieniem tiek noteikts zaļā ēdināšana bērnudārzos un skolās, paredzot nodrošināt zaļā iepirkuma prasības ēdināšanas un pārtikas produktu iepirkumos visās novada izglītības iestādēs;
  • tiek plānota lielāka sabiedrības iesaiste aktuālo jautājumu lēmumu pieņemšanā, organizējot publiskās apspriešanas, konsultatīvās un iedzīvotāju padomes;
  • tiek diskutēts par infrastruktūras objektu būvniecības/pārbūves projektu iespējām un pašvaldības piederošo īpašumu nākotni.

Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja un Uzņēmēju konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Jolanta Kursiša iepazīstināja ar plānotajām uzņēmējdarbības veicināšanas aktivitātēm 2023. gadā, uzsverot aktīvāku uzņēmēju iesaisti un sadarbību ar pašvaldību.

Nākamgad tiek plānotas pašvaldības tikšanās pie uzņēmējiem novada pagastos, lai vairāk iepazītu uzņēmējus, izzinātu viņu vajadzības un vēlmes. Tāpat sadarbībā ar uzņēmējiem paredzēts organizēt Atvērto durvju dienas, kurās novada jaunieši varētu iepazīt uzņēmumu darbības specifiku, procesus un darba iespējas nākotnē.

Aktīvi tiek plānota “Siguldas novada Uzņēmēju gada balva 2022”, kas norisināsies nākamā gada janvārī. Saistībā ar plānoto pasākumu līdz 8. decembrim notiek sabiedrības anketēšana ar aicinājumu izvirzīt novada uzņēmumus kādā no 12 nominācijām.

Sēdē klātesošie tika informēti par preču zīmes “Radīts S!guldas novadā” uzsāktajām darbībām, kas saistītas ar vizuālās identitātes izmaiņām un paredzētajām aktivitātēm. Papildus tam, nodrošinot plašāku viedokļu esamību, sēdes laikā pašvaldības organizētajiem konkursiem žūrijas komisijā tika ievēlēti Uzņēmēju konsultatīvās padomes pārstāvji.

Uzņēmēji sēdes laikā aktīvi diskutēja par iespējamiem sadarbības modeļiem un iesaisti pašvaldības organizētajās aktivitātēs, norādot un izsakot uzņēmēju vēlmes un vajadzības, kas kopumā veicinātu uzņēmējdarbības attīstību visā novadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi