×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-05
Novadniekiem panākumi Eberspacher Pasaules kausa 1. posmā

No 3. līdz 4. decembrim Austrijas pilsētā Insbrukā norisinājās Eberspacher Pasaules kausa 1. posms, kurā startēja arī Siguldas novada sportisti. Sacensību 2. posms notiks no 9. līdz 10. decembrim Kanādā.

Sestdien, 3. decembrī, Eberspacher Pasaules kausa 1. posms tika atklāts ar sieviešu divvietīgo ekipāžu sacensībām. Šī kamaniņu sporta disciplīna ir jaunpienācēja tieši Eberspacher Pasaules kausa sacensībās. Starp 11 sieviešu duetiem par medaļām cīnījās arī Latvijas ekipāža Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, kuras kvalifikācijas sacensībās palika tūlīt aiz goda pjedestāla. Pirmajā braucienā Upīte/Ozoliņa uzstādīja jaunu starta rekordu un, veicot lielisku braucienu, ierindojas 4. vietā.

Sestdien sacensību diena noslēdzās ar sieviešu un vīriešu divvietīgo ekipāžu startiem. 30 sieviešu lielā konkurencē labākā no latvietēm bija novadniece Elīna Ieva Vītola, kura pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku, bet finišā sasniedza 9. pozīciju. Otrajā braucienā Vītolai izdevās uzlabot savu pirmā brauciena rezultātu un finišēt 7. pozīcijā. Divu braucienu summā latviete dalīja 7. vietu ar amerikāņu sportisti Ešliju Fārkharsoni.

Savukārt Sigita Bērziņa pirmajā braucienā gan trases augšdaļā, gan lejas daļā pieļāva kļūdas, kas finišā rezultējās ar 13. labāko laiku. Savukārt otrajā braucienā sportistei izdevās pakāpties par vienu pozīciju un divu braucienu summā izcīnīt 12. vietu.

Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, aizvadot labu braucienu bez lielām kļūdām, finišu sasniedza 39,519 sekundēs un ierindojās 5. pozīcijā. Otrajā braucienā duetam finišā 7. labākais laiks, bet divu braucienu summā izcīnīta 6. vieta.

Svētdien, 4. decembrī, Eberspacher Pasaules kausa 1. posma otrā sacensību diena iesākās ar vīriešu sacensībām, kurās par godalgām cīnījās abi Latvijas komandas vīrieši: Gints Bērziņš un Kristers Aparjods. Gintam Bērziņam pirmajā braucienā trases vidusdaļā, nākot ārā no virāžas, taisnē nācās piekoriģēt kamanas trajektoriju, pieliekot kāju pie ledus. Šī iemesla dēļ finišā sportists uzrādīja 13. labāko laiku. Otrajā braucienā Gints Bērziņš trases vidusdaļā neizlaboja pirmajā braucienā pieļauto kļūdu, tāpat arī rupji kļūdījās trases lejas daļā, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties 14. pozīcijā.

Eberspacher Pasaules kausa 1. posms noslēdzās ar BMW Sprinta pasaules kausu, kurā piedalījās 15 pamatsacensību ātrākie sportisti, tajā skaitā visi Latvijas sportisti, kuri startēja pamatsacensībās: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Kristers Aparjods un Gints Bērziņš.

BMW Sprinta pasaules kausā Mārtiņš Bots/Roberts Plūme aizvadīja lielisku braucienu un izcīnīja sudraba godalgu. Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Anda Upīte/Sanja Ozoliņa Sprinta kausā aizvadīja lielisku braucienu un izcīnīja savu pirmo godalgu – bronzu.

Sieviešu Sprinta kausā labākā no latvietēm bija Elīna Ieva Vītola, kurai 11. vieta. Savukārt Sigita Bērziņa trases lejas daļā pieļāva kļūdu un bija bīstami tuvu kritienam, finišējot 30,265 sekundēs, kas ļāva ierindoties 15. pozīcijā. Vīriešu sprinta sacensībās nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās aizvadīt tīru braucienu, abiem sportistiem bija sarežģījumi trases vidusdaļā – Kristeram Aparjodam 7. vieta, Gintam Bērziņam – 9. pozīcija.

Nākamais Eberspacher Pasaules kausa posms norisināsies Kanādā, Vistleras ledus trasē.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.

Piektdien, 9. decembrī:

  • plkst. 23.00 – 1. brauciens vīrieši;
  • plkst. 00.30 – 2. brauciens vīrieši;
  • plkst. 2.00 – 1. brauciens sievietes;
  • plkst. 3.30 – 2. brauciens sievietes.

Sestdien, 10. decembrī:

  • plkst. 21.00 – 1. brauciens vīriešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 21.46 – 1. brauciens sieviešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 22.40 – 2. brauciens vīriešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 23.24 – 2. brauciens sieviešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 00.50 – komandu stafete.

Lepojamies ar sasniegumiem un vēlam panākumus arī turpmāk!

 

Foto: FIL/Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi