×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-05
Siguldas novadā notiks kadetu apmācība

No 5. līdz 7. decembrim Siguldas un Ropažu novada meža masīvu teritorijā un “Vangažu termināls” teritorijā norisināsies Vada līmeņa taktiskā apmācība, kurā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti pilnveidos praktiskās iemaņas motorizēto operāciju veikšanā. Taktikas kurss ir plānveida mācības, kuru mērķis ir sagatavot kadetus vada lieluma apakšvienību vadīšanai, pietuvinot tos kaujas apstākļiem.

Apmācībā piedalīsies arī ārvalstu kadeti no sadarbības partneru augstskolām.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību. Studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ir unikālas un dinamiskas, akadēmiskā izglītība mijas ar militārās teorijas apguvi un praktisko iemaņu pilnveidi.

Mācību laikā Siguldas un Ropažu novada meža masīvu teritorijā, “Vangažu termināls” teritorijā un tuvējā apkārtnē plānota īslaicīga karavīru pārvietošanās diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Militārā vingrinājuma ietvaros, inscenēto situāciju izspēlē, karavīri var pārvietoties bez formas tērpa, bet ar ieročiem.

Tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Siguldas un Ropažu novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

 

Informāciju sagatavoja: 
Mācību vadības pavēlniecības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Agnese Jurāne

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi