×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-09
“[Ie]nāc literatūrā” viesojas Siguldas Valsts ģimnāzijā

9. decembrī tulkotājs Guntars Godiņš un igauņu rakstniece, dzejniece un Baltijas Asamblejas balvas literatūrā laureāte Lēlo Tungala (Leelo Tungal) viesojas Siguldas Valsts ģimnāzijā.

Sarunu cikla “[Ie]nāc literatūrā” ietvaros Guntars Godiņš un Lēlo Tungala viesojas Siguldas Valsts ģimnāzijā, kur tiekas ar 9. klases skolēniem. Tikšanās laikā abi autori pastāstīs par Lēlo Tungalas romāna “Biedrs bērns” triloģiju, kuras otrā un trešā daļa šā gada septembrī izdota Latvijas Rakstnieku savienības sērijā “Jaunā klasika”. Sērijā tiek izdoti Baltijas Asamblejas balvas literatūrā laureātu tulkojumi.

Igauņu rakstniece un dzejniece Lēlo Tungala (Leelo Tungal) Latvijā ir labi zināma autore. Pirms dažiem gadiem izdevniecībā “Liels un mazs” iznāca viņas bērnu dzejas izlase “Daudzpusīgais ronis” un triloģijas “Biedrs bērns” pirmā grāmata. Abas Guntara Godiņa tulkojumā. Triloģijā “Biedrs bērns” Lēlo Tungala stāsta par savām atmiņām, kad pagājušā gadsimta piecdesmito gadu sākumā par Igaunijas karoga glabāšanu mājās un pretvalstisku rīcību tiek apcietināta Lēlo māte, kura ir Ruilas ciema skolas direktore. Pēc tiesas viņa uz septiņiem gadiem tiek izsūtīta uz lēģeri. Mazā Lēlo kopā ar tēvu, kurš arī ir skolotājs, paliek vieni. Pirms apcietināšanas māte mazajai Lēlo saka, lai viņa ir labs bērns, tad mamma atgriezīsies. Lēlo Tungalas asprātīgais, tragiskais un patiesais stāstījums rada pilnīgu uzticību un izsauc spilgtas emocijas. Pēc šī darba ir uzņemta arī spēlfilma, kas ir ieguvusi daudzas prestižas starptautiskas balvas.

Lēlo Tungala ir viena no vispopulārākajām bērnu dzejniecēm un rakstniecēm Igaunijā. Viņas dzejoļi bērniem ir kļuvuši par klasiku, daudzi pārtapuši dziesmās.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi