×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-09
Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība vērš uzmanību uz drošību apkures sezonā

Krimuldas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība un komanda atgādina par ugunsdrošību tumšajā un aukstajā gada periodā. Šajā laikā dzīvā uguns, dažādas apgaismes un siltuma ierīces kļūst par mūsu ikdienas sabiedrotajiem. Nereti omulības un jaukas gaisotnes vārdā tiek aizmirsts par elementārām ugunsdrošības prasībām.

Krimuldas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība vērš uzmanību un aicina būt piesardzīgiem, domājot par drošību apkures sezonā.

Nepieciešams sagatavot apkures sistēmu sezonai. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc notiek uguns nelaimes mājās, – netīrīti skursteņi, krāsnis vai nesakopta vieta pie apkures sistēmas.

Tie, kuri vēl nav paspējuši iztīrīt mājas dūmvadu, vēl to var izdarīt, atrodot drīzāk pieejamo dūmvadu tīrītāju. Pēc ieteikuma var interesēties arī pie pagasta brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības.

Apkurei nedrīkst izmantot mitru malku, lai nepārsniegtu 20% mitrumu. Vislabāk apkurei izmantot jauktu koksni – skujkoks un lapu koks. Tikai skujkoks izdala sveķus un piesārņo skursteni, kas rezultējas ar 30% siltuma zudumu. Tāpat ieteicams lapu kokus cirst vecā (dilstošā) mēnesī, bet skuju kokus – jaunā (augošā) mēnesī.

Apkurei nevajadzētu izmantot sintētiskos materiālus – polietilēna maisiņus, tetrapakas, līdzīgas lietas. Tie samazina apkures ierīces mūžu un piesārņo dabu. Biedrība aicina atcerēties, ka uz sistēmas sieniņām veidojas kreozots jeb darvai līdzīgs, ciets produkts, kuru nevar attīrīt skursteņslauķi.

Skurstenī sakrājušies sodrēji, sveķi var aizdegties, temperatūra strauji paceļas līdz pat 1100 grādiem, tādējādi skursteņa konstrukcijas izplešas, šuvēs rodas plaisas, caur kurām izlido dzirksteles uz degošām virsmām.

Īpaši modriem jābūt, būvējot vai renovējot apkures sistēmu. Būvniecības laikā nedrīkst pieļaut defektus (nepareiza vilkme, plaisu veidošanās, ķieģeļi, kas nav cieši samūrēti), jo tie ir pirmsākums nelaimei. Pēc šiem darbiem skursteni bēniņos ir jānobalsina vai jānokrāso ar gaišu ugunsdrošu krāsu, tas palīdzēs atklāt pieļautās kļūdas.

Lai arī apkures sistēmas pārbaudīšana un tīrīšana prasa izmaksas, tās noteikti ir nesalīdzināmi mazākas kā uguns nelaimes gadījumā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi