×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-13
Par braukšanas maksas atvieglojumiem reģionālajā sabiedriskajā transportā

Autotransporta direkcija informē, ka 2023. gadā tiks modernizēta un vienkāršota valsts noteikto braukšanas maksas atvieglojumu izmantošanas kārtība reģionālajā sabiedriskajā transportā. Pēc sistēmas modernizācijas valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus reģionālajos starppilsētu un vietējās nozīmes autobusu un vilcienu maršrutos pasažieri varēs izmantot, reģistrējot tikai derīgu eID karti. Citas apliecības, piemēram, invalīdu, daudzbērnu ģimeņu, represēto personu un citas, reģionālās nozīmes sabiedriskajā transportā vairs nebūs nepieciešamas. Plānots, ka jaunā sistēma sāks darboties 2023. gada 1. pusgadā.

Paredzētās izmaiņas primāri attieksies uz personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, apliecības “Goda ģimene” īpašniekiem, politiski represētajām personām, nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, bērniem bāreņiem un bez vecāku apgādības palikušiem bērniem, kas braukšanai reģionālajā sabiedriskajā transportā izmanto valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus. Kopumā valsts noteiktie atvieglojumi braukšanai reģionālajā sabiedriskajā transportā pienākas aptuveni 280 000 iedzīvotāju.

Pasažieriem, kuriem vēl joprojām nav savas eID kartes, to iespējams saņemt jebkurā no 29 Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļām rindas kārtībā. Klientu ērtībai ieviesta iespēja konkrētajā dienā iestāties rindā attālināti, izmantojot “Qticket” mobilo lietotni. Plašāk par eID karšu saņemšanu iespējams uzzināt, zvanot uz PMLP informatīvo tālruni 67209400. Atgādinām, ka PMLP pakalpojumus Siguldas novadā var saņemt pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, apmeklējumu piesakot, izmantojot tiešsaistes pierakstu PMLP tīmekļa vietnē.

Pēc jaunas kartes jādodas arī tiem eID kartes īpašniekiem, kuriem karte ir izsniegta līdz 2019. gada 1. septembrim. Šajās kartēs nav pieejama Autorizētās identifikācijas sīklietotne (AIF), un tāpēc ir nepieciešams saņemt jaunu eID karti, lai arī turpmāk varētu izmantot valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus reģionālās nozīmes sabiedriskajā transportā.

Ja eID karte ir izsniegta laika posmā no 2019. gada 2. septembra līdz 2021. gada 27. decembrim, tajā nepieciešams aktivizēt braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas funkcionalitāti. Ņemot līdzi eID kartes PIN kodus, to ir iespējams izdarīt gan Ceļu satiksmes drošības direkcijas Klientu apkalpošanas centros (CSDD KAC) un PMLP, gan arī kādā no Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centriem (VPVKAC). Ja eID kartes PIN kodi ir nozaudēti, tad karti būs iespējams aktivizēt tikai kādā no PMLP nodaļām.

Braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai pilnībā gatavas ir visas eID kartes, kas ir izdotas no 2021. gada 28. decembra. Šo karšu īpašnieki varēs saņemt visus pienākošos braukšanas atvieglojumus, izmantojot savas eID kartes, kolīdz jaunā sistēma nākamgad sāks darboties.

Plašāk iepazīties ar aktuālo informāciju par braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas jauno kartību iespējams Autotransporta direkcijas tīmekļa vietnes sadaļā “Braukšanas maksas atvieglojumi”.


Informācija sagatavoja:
VSIA “Autotransporta direkcija”
sabiedrisko attiecību vadītājs
Viktors Zaķis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi