×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-15
Autovadītāji aicināti piedalīties “Ziemas drošas braukšanas dienās” Siguldā

Līdz ar ziemas iestāšanos, sniegotiem un slideniem ceļiem, Siguldas novada Pašvaldības policija aicina autovadītājus izvērtēt savas braukšanas prasmes, kā arī pilnveidot tās “Ziemas drošas braukšanas dienās”, kas Siguldā norisināsies 2023. gada janvārī.

Laikapstākļu maiņa prasa pievērst būtisku uzmanību ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem, savām un citu satiksmes dalībnieku braukšanas prasmēm, līdz ar to Pašvaldības policija pastiprināti pievērš uzmanību transportlīdzekļu vadītājiem, kuri uz koplietošanas ceļiem veic apzinātas sānslīdes, tādējādi apdraudot gan savu, gan līdzcilvēku dzīvību un veselību vai neatbilstošas rīcības rezultātā nodarot zaudējumus trešās personas mantai. Pašvaldības policija šādus pārkāpumus fiksē ar tehniskajiem līdzekļiem – video un audioierakstu palīdzību –, pēc kā tos nodod Valsts policijas kompetentajai struktūrvienībai, lai lemtu par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu un soda piemērošanu. Šāda autovadītāju rīcība juridiski ir atzīstama par agresīvu transportlīdzekļa vadīšanu, par ko ir paredzēta administratīvā atbildība no 70 līdz 270 eiro, kā arī par šādu pārkāpumu tiek piemēroti 6 soda punkti.

Siguldas novada Pašvaldības policija atbalsta autovadītāju praktisko prasmju attīstīšanu, tādēļ informē, ka Siguldā janvārī tiks rīkotas un nodrošinātas bezmaksas konsultācijas ziemas braukšanā, ko ik gadu organizē VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas birojs, savukārt praktiskās vadīšanas apmācību nodrošinās SIA “Pro Work” instruktori, kuriem atbalstu sniegs arī Pašvaldības policijas darbinieki. Konsultācijās dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas garumu un tās mainīgajiem faktoriem, kā arī par izvairīšanos no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas ir aprīkots ar ziemas riepām, kuram ir derīga valsts tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Plašākai informācijai par apmācību norisi lūdzam sekot līdzi tīmekļa vietnē www.csdd.lv, kā arī sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Twitter”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi