×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-19
Ar veiksmīgiem rezultātiem aizvadīts Eberspacher Pasaules kausa 3. posms

16. un 17. decembrī ASV, Parksitijas ledus trasē, norisinājās Eberspacher Pasaules kausa 3. posms. Kā ierasts, tajā startēja Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases sportisti, kuru vidū vairāki novadnieki.

Piektdien, 16. decembrī, Eberspacher Pasaules kausa 3. posma pirmā sacensību diena iesākās ar sieviešu un vīriešu divvietīgo ekipāžu sacensībām. Latvijas komandu vīriešu duetu sacensībās pārstāvēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Pirmajā braucienā ar otro starta numuru trasē devās jaunākā Latvijas ekipāža – Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts –, kuri braucienu veica bez redzamām kļūdām, tomēr, trases lejas daļā zaudējot ātrumu, ierindojās 14. pozīcijā. Otrajā braucienā šai ekipāžai bija otrais labākais starta laiks, bet finišā – 11. ātrākais rezultāts, kas ļāva ierindoties 12. vietā.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pirmo braucienu veica bez redzamām kļūdām, tomēr finišā desmitais ātrākais laiks. Otro braucienu sportisti aizvadīja labi, uzlabot savu rezultātu, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties par trīs pozīcijām un izcīnīt 7. vietu.

Eberspacher Pasaules kausa trešā posma pirmā diena noslēdzās ar vīriešu sacensībām, kurās piedalījās abi Latvijas Nacionālās kamaniņu spora izlases atlēti: Gints Bērziņš un Kristers Aparjods.

Kā pirmais no latviešiem ar 15. starta numuru trasē devās Gints Bērziņš, kurš, labi aizvadot braucienu, finišā uzrādīja piekto ātrāko laiku. Otrajā braucienā Gintam Bērziņam 11. labākais rezultāts, divu braucienu summā ļaujot ierindoties 7. pozīcijā. Savukārt Kristers Aparjods pirmajā braucienā trases augšdaļā, pieļaujot rupju kļūdu, teju piedzīvoja kritienu, kas finišā rezultējās ar 14. ātrāko finiša laiku. Kristers Aparjods lieliski veica sacensību otro braucienu, finišējot ar trešo labāko laiku, tādējādi pakāpjoties par piecām pozīcijām un izcīnot 9. vietu.

Sestdien, 17. decembrī, otrā sacensību diena iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās piedalījās trīs Latvijas sportistes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode.

Pirmajā braucienā labāko rezultātu no latvietēm sasniedza Elīna Ieva Vītola, kura uzrādīja trešo labāko starta laiku, bet finišēja ar 12. ātrāko rezultātu. 15. pozīcijā, veicot braucienu bez redzamām kļūdām, – Kendija Aparjode. Savukārt Sigitai Bērziņai pēc pirmā brauciena bija 18. pozīcija. Otrajā braucienā Elīna Ieva Vītola uzlaboja sava pirmā brauciena rezultātu, tomēr sportistei neizdevās noturēt savu pozīciju un divu braucienu summā novadniece ierindojās 13. vietā. Siguldietei Sigitai Bērziņai otrajā braucienā piektais labākais starta laiks un finišā 19. rezultāts, kas divu braucienu summā ļāva izcīnīt 18. vietu. Savukārt Kendijai Aparjodei otrajā braucienā 16. finiša laiks un divu braucienu summā izcīnīta 16. vieta, kas sportistei liedza iespēju startēt BMW Sprinta pasaules kausā.

Eberspacher Pasaules kausa trešais posms noslēdzās ar BMW Sprinta Pasaules kausu, kurā piedalījās septiņi Latvijas sportisti: Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

BMW Sprinta Pasaules kausu atklāja vīrieši. Labāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš izcīnīja 9. vietu. Savukārt Gintam bērziņam ne tik izdevies brauciens un finišā 13. ātrākais rezultāts. Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem izcīnīta 9. vieta. Savukārt otra Latvijas ekipāža – Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkas Krasts – tika diskvalificēti pārāk augstas slieču temperatūras dēļ. Sieviešu konkurencē Latvijas valstsvienību pārstāvēja vien Elīna Ieva Vītola, kura trases lejasdaļā kļūdījās un finišēja ar 15. ātrāko rezultātu.

2023. gadā tiksimies klātienē pie mums, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, kur kamaniņu sporta sacensības norisināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas – 7. un 8., kā arī 14. un 15. janvārī.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.

Sestdien, 7. janvārī:

  • plkst. 10.10 – 1. brauciens sievietes;
  • plkst. 11.35 – 2. brauciens sievietes;
  • plkst. 13.00 – 1. brauciens vīriešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 13.45 – 1. brauciens sieviešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 14.30 – 2. brauciens vīriešu divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 15.15 – 2. brauciens sieviešu divvietīgās ekipāžas.

Sacensību starplaikos uzstāsies dīdžejs Egons Reiters.

Svētdien, 8. janvārī:

  • plkst. 10.00 – 1. brauciens vīrieši;
  • plkst. 11.25 – 2. brauciens vīrieši;
  • plkst. 13.20 – komandu stafete sadarbībā ar BMW.

Sacensību starplaikos skatītājus priecēs grupa “Dzelzs vilks”.

Lepojamies ar sportistu sasniegumiem! Vēlam veiksmi un izturību Pasaules kausa 4. un 5. posmā, aizvadot sacensības mājas trasē! Aicinām atbalstīt sportistus klātienē!

Foto: FIL/Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi