×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-20
Par kārtību, kādā izvieto ēku un ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes novada teritorijā

Kopš šā gada 18. augusta Siguldas novadā ir spēkā saistošie noteikumi Nr. 37 “Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā”, kas attiecināmi uz visu novada teritoriju. Siguldas novada pašvaldības 17. novembra domes sēdē veikti normatīvā akta grozījumi, kas stājušies spēkā decembrī.

Veiktie grozījumi paredz, ka ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, kuras ir uzstādītas pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, nav jāmaina līdz brīdim, kad mainās objekta adrese vai plāksnes neatbilst šo noteikumu 4. punktam. Savukārt, mainot ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes minētajos gadījumos, tās noformējamas atbilstoši šiem noteikumiem. Tāpat noteikumi tiek papildināti ar punktu, kas nosaka – ja nav izvietotas ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes, to izvietošanai atbilstoši šiem noteikumiem tiek noteikts laiks līdz 2023. gada 31. decembrim. Pēc minētā perioda beigām pilnvarotās amatpersonas ir tiesīgas saukt vainīgās personas pie administratīvās atbildības par noteikumu neievērošanu.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā izvieto ēku un ielu nosaukumu un numerācijas plāksnes Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un ir saistoši visām fiziskām un juridiskām personām, kuru īpašumā vai valdījumā Siguldas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā – Siguldas pilsētā, Siguldas, Mores, Allažu, Mālpils, Lēdurgas, Krimuldas vai Inčukalna pagastā – ir nekustamais īpašums.

Ēku numerācijas plāksnes tiek izgatavotas, ievērojot noteikumus. Aicinām iedzīvotājus ar tiem un to pielikumiem, vizualizācijām plašāk iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnes sadaļā “Saistošie noteikumi” – “Nekustamais īpašums”.

Par noteikumu neievērošanu piemērojams naudas sods (fiziskām personām – līdz 14 naudas soda vienībām, juridiskām personām – līdz 28 naudas soda vienībām). Kontroli par saistošo noteikumu izpildi nodrošina Siguldas novada Pašvaldības policija.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi