×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-20
Inčukalna bibliotēka gatavojas svētkiem

Gada nogale Inčukalna bibliotēkā ir ļoti rosīga. Bibliotēkas telpas noformētas Ziemassvētku tematikā – virtenēs izkarinātas Ziemassvētku kartītes, izstāžu plauktos izvietotas dažādas grāmatas par šo brīnumaino laiku. Ikviens tiek aicināts tās aplūkot un izvēlēties kādu grāmatu, lai bagātinātu savus svētkus.

Decembrī bibliotēkā ir skatāmas divas literārās izstādes – “Vairai Vīķei-Freibergai – 85” un “Zentai Mauriņai – 125”. Katru pirmdienu no plkst. 16.00 līdz 19.00 bibliotēkā aicināti arī bērni un pusaudži uz galda spēļu spēlēšanu, piedāvājot tādas spēles kā “Minecraft”, “Alias”, “Monsters”, “Kuģu kauja”, šahs, “Cirks”, dambrete, “Domino”, “Mistakos” ar kāpnēm, “Scrabble”, “Es mīlu Latviju”, “Halli-Galli”, “Monopols” un citas. Tās ir iespējams arī paņemt līdzi uz mājām. Tāpat ir pieejams plašs klāsts ar grāmatām par spēlēm, kur var atrast dažādas idejas interesantai brīvā laika pavadīšanai.

Bibliotēkas krājums katru mēnesi tiek papildināts ar jaunāko literatūru. Šogad Inčukalna bibliotēkā iegādātas 783 jaunas grāmatas un 24 spēles. Iegādātas arī attīstošas rotaļu spēles pašiem mazākajiem, jo katru otrdienu bibliotēkā notiek māmiņu un mazuļu rīti. Īpaši priecājamies, ka vecāki ved savus bērnus uz bibliotēku, ļaujot viņiem šeit būt un iedzīvoties grāmatu pasaulē. Bibliotēka vēlas uzteikt pirmsskolas izglītības iestādes “Minka” filiāles “Lapsiņa” un Inčukalna pamatskolas skolotājus, kas kopā ar mazajiem audzēkņiem regulāri viesojas bibliotēkā, lai radītu bērnos lasīšanas prieku. Bibliotēkā ir ļoti daudz labu grāmatu lasītprasmes apgūšanai un attīstīšanai.

Tā kā viens no bibliotēkas uzdevumiem ir sniegt konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu un atbalstīt, lai lietotājs neapmaldītos informācijas telpā, 9. decembrī bibliotēkā notika medijpratības nodarbība, lai pārrunātu tik būtiskos jautājumus par drošību digitālajā vidē. Arī ikdienā, izmantojot interneta resursus, aicinām vērsties pie bibliotekārēm pēc padoma, ja nepieciešams.

23. decembrī visas dienas garumā bibliotēkā darbosies Rūķu darbnīca un no plkst. 12.00 līdz 16.00 varēs satikt Ziemassvētku vecīti. Bibliotēka gaidīs ikvienu, bet jo īpaši ģimenes, lai kopīgi pagatavotu rotājumus savai svētku eglītei. Šeit varēs aprunāties arī ar galveno rūķi un būs īpaši iekārtots fotostūrītis, lai varētu radīt burvīgus pirmssvētku foto.

Bibliotekāres vēl gaišus, siltus un sirsnīgus svētkus un lai lasītprieks jaunajā gadā ir viena no jūsu mīļākajām dāvanām, jo grāmatām ir spēja mūsu dzīvē ienest daudz bagātīgu krāsu un noskaņu! Atgādinām, ka sekot līdzi aktualitātēm var arī Inčukalna bibliotēkas lapā sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Instagram”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi