×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-21
Turpmāk Siguldas novada jaundzimušie dāvanā saņems grāmatu

No 2023. gada 1. janvāra katram jaundzimušajam Siguldas novadniekam būs iespēja dāvanā saņemt grāmatu – vienu no dzejas bilžu grāmatu sērijas “Bikibuks” izdevumiem. Lai dāvanu saņemtu, vecāki ir aicināti kopā ar mazo novadnieku doties uz kādu no Siguldas novada bibliotēkām.

“Ar šo iniciatīvu vēlamies vecākus aicināt un iedrošināt: nav nepiemērota vecuma, lai iepazītos ar grāmatām. Patiesībā – jo ātrāk, jo labāk! Un mēs esam pārliecināti, ka labākais sabiedrotais, sākot ceļojumu grāmatu pasaulē, ir bibliotēka,” stāsta Siguldas novada Kultūras centra literatūras projektu vadītāja, idejas iniciatore Dace Krecere-Vule.

Vecāki aicinājumu doties uz bibliotēku saņems reizē ar bērniņa dzimšanas apliecību kādā no novada Dzimtsarakstu nodaļām. Aicinājums veidots kā kartīte ar īpaši mazajiem novadniekiem zīmētu mākslinieces Anetes Meleces ilustrāciju, tādējādi tas kalpos arī kā paliekoša dāvana ģimenei.

Siguldas novada bibliotēkas direktore Jeļena Ozoliņa aicina: “Siguldas novada bibliotēkas ir atvērtas un draudzīgas katrai ģimenei. Kopābūšana, esot grāmatu vidē, ir ļoti vērtīgs laiks, lai apgūtu lasītprasmi, piedzīvotu aizraujošu dienu, attīstītu fantāziju un iemācītos ko jaunu. Novēlu ģimenēm iepazīt bibliotēku, interesanti pavadīt brīvo laiku, lasīt grāmatas, mācīties un spēlēt spēles un lai kopīga grāmatu lasīšana kļūst par jauku ģimenes ieradumu!”

Lai vecākiem sniegtu papildu informāciju par lasīšanas nozīmi, kā arī noderīgus grāmatu ieteikumus par bērnu audzināšanu, novada bibliotekāri ir sagatavojuši bukletu, kuru varēs saņemt bibliotēkā.

Ceļavārdus jaunajai iniciatīvai sniedz Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja, valsts lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” un “Skaļās lasīšanas sacensības” koordinatore Silvija Tretjakova: “Apsveicu Siguldas novada ģimenes! Dāvināt grāmatas jaundzimušajiem ir Eiropas valstīs plaši izplatīta tradīcija, taču mūsu valstī diemžēl tā nav nostiprinājusies. Latvijā gan darbojas Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalstīta “Grāmatu starta” programma, taču aptvert katru gadu vairāk nekā 17 tūkstošus jaundzimušo valstī ir tikpat kā neiespējami, tādēļ pašvaldību atbalsts ir ļoti nepieciešams. Apsveicu Siguldas novadu ar tālredzību – cilvēki, kas lasa grāmatas, ir pārtikušāki, tāpēc lasīšanas prasme ir svarīga arī bērnu labklājībai un ir pamats visai tālākajai dzīvei – viņu izredzēm un iespējām nākotnē. Ja vēl izdotos aktīvāk iesaistīt šajā kampaņā tēvus, tas būtu izcili. Zēnu lasītprasme ievērojami atpaliek no meiteņu, tādēļ, kā teicis slavenais mūsdienu spāņu dzejnieks un rakstnieks Manuels Vilass, “tēvišķums ir tik svarīgs, tas izdzēš jebkādas šaubas, tu vairs nešaubies”. Tēvu paraugs lasīšanā – tas varētu būt atslēgas vārds kampaņas sekmēm.”

Lai dāvana taptu, kopā strādājuši kultūras centrs “Siguldas devons”, Siguldas novada bibliotēka un Siguldas novada pašvaldība.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi