×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-22
Siguldas pilsētas vidusskolas absolvents triumfē konkursā “Mašīnbūves tehniķis”

Siguldas pilsētas vidusskolas absolvents Aivis Paldiņš triumfējis Latvijas Republikas profesionālās meistarības konkursā “Mašīnbūves tehniķis 2022”. Šobrīd jaunietis mācās Valmieras Tehnikumā, kur apgūst izglītības programmu “Mašīnbūves tehniķis”.

Izvēle par labu šīs programmas apgūšanai tika izdarīta uzreiz pēc 9. klases absolvēšanas. Sākotnēji Aivis savu nākotni vēlējās saistīt ar CNC iekārtu iestatīšanu. Dažādu sakritību dēļ tika izdarīta izvēle par labu mācību programmai “Mašīnbūves tehniķis”, ko puisis nemaz nenožēlo. Šobrīd Aivis ir sevi pierādījis ne tikai kā konkursa “Mašīnbūves tehniķis 2022” uzvarētājs, bet arī kā labākais virpotājs savā grupā.

Vaicāts par to, kas metālapstrādes jomā viņu uzrunā visvairāk, Aivis atzīst, ka tā viennozīmīgi ir virpošana. Mācību process grūtības nesagādā, tomēr jaunietis min, ka ļoti vērtīgi būtu padziļināti apgūt prasmes rasēšanā un darbā ar frēzi, lai pilnībā apgūtu šo arodu. Runājot par konkursu, Arvis stāsta, ka gatavošanās un dalība tajā nesagādāja stresu, tomēr nelielu satraukumu radīja tas, ka uzdevumus Siguldas pilsētas vidusskolas absolvents pabeidza pirmais un bija jāgaida uz pārējiem dalībniekiem.

Aivis ir gatavs aizstāvēt savu titulu arī citos konkursos metālapstrādes jomā, ja radīsies tāda iespēja. Atskatoties uz ieguvumiem konkursa laikā, jaunietis kā nozīmīgu min ieskatu citu skolu mācību procesā un zināšanu apmaiņu ar sacensību dalībniekiem. Puisis ir pateicīgs ģimenei par atbalstu un skolotājiem par sniegtajām zināšanām, kas palīdzēja kļūt par tik prasmīgu topošo speciālistu.

 

Informāciju sagatavoja:
Valmieras tehnikuma
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Agnese Kelpša-Čubrova


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi