×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-28
Noslēgušās Dziesmu un Deju svētku folkloras un tautas mūzikas nozaru skates

Nupat noslēgušās Latvijas Nacionālā Kultūras centra organizētās folkloras un tautas mūzikas nozaru skates, kurās piedalījušās 220 folkloras kopas un 61 tautas mūzikas kolektīvs.

Siguldas novadu skatē pārstāvēja Lēdurgas folkloras kopas “Lielie putni” Ilzes Kļaviņas vadībā un Mārtiņa Āboliņa vadītie “Putni”, Mālpils “Mālis” ar Andri Kapustu priekšgalā un Siguldas “Senleja” Andas Skujas vadībā.

Dalībnieku sniegumu šogad vērtēja Māra Mellēna, Anete Stuce un Ziedīte Muze. Siguldas novads skatē ir startējis ar lieliskiem rezultātiem, jo visas mūsu folkloras kopas ir ieguvušas augstāko novērtējumu – I. pakāpi. Pie kam Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopa “Lielie Putni” no 50 iespējamiem punktiem ir ieguvusi 49,7, kas ir augstākais šogad skatē saņemtais novērtējums. No visiem skates dalībniekiem šādu ieguvušas tikai 6 folkloras kopas.

Pateicoties lieliskam sniegumam skatē, visas mūsu novada folkloras kopas aicinātas piedalīties folkloras dienā “Tīra spēle. Gods. Godi. Godīgums”, Dziesmu un Deju svētku ietvarā 8. jūlijā ieskandinot Vērmanes parku un Esplanādi. Savukārt Lēdurgas bērnu un jauniešu folkloras kopa “Putni” tajā pašā dienā Esplanādē priecēs svētku dalībniekus bērnu folkloras kopu koncertā “Liepa auga ar ozolu”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi