×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-28
Atkritumu apsaimniekotāji aicina pēc svētkiem eglītes nodot šķirošanas laukumā

Aicinot iedzīvotājus uz atbildīgu un videi draudzīgu rīcību arī pēc svētkiem, Siguldas novada pašvaldība un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi atgādina, ka Ziemassvētku eglītes nevajag izmest sadzīves atkritumu konteineros. No tām var atbrīvoties videi draudzīgos veidos, piemēram, izmantojot tās kā kurināmo, kompostēšanā vai nogādājot svētku rotu uz šķirošanas laukumiem.

Lai nodrošinātu, ka egles nenonāk kopējā sadzīves atkritumu plūsmā vai netiek novietotas tām neparedzētajās vietās, Siguldas novada atkritumu apsaimniekotāji – PSIA “JUMIS”, kas sniedz pakalpojumus Siguldas pilsētā, Allažu, Mores, Mālpils un Siguldas pagastā, un SIA “ZAAO”, kas sniedz pakalpojumus Krimuldas un Lēdurgas pagastā, – Ziemassvētku eglītes pieņem šķirošanas laukumā.

SIA “ZAAO” klienti eglīti līdz 15. janvārim var bez maksas nogādāt uz EKO laukumu Raganā, Vidus ielā 12, (pēc 15. janvāra tās tiks vāktas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu, bet EKO laukumos – pēc zaļo atkritumu nodošanas cenrāža), bet PSIA “JUMIS” – uz atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas” Siguldas pagastā. Tāpat Siguldas pilsētas robežās pēc iepriekšēja pieteikuma PSIA “JUMIS” eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Maksa par vienas eglītes augstumā līdz 2,5 metriem izvešanu ir 4,50 eiro bez PVN (5,45 eiro ar PVN). Eglīšu individuālas izvešanas pakalpojums tiks nodrošināts līdz 30. janvārim, bet izvešana ir jāpiesaka vēlākais līdz 20. janvārim.

SIA “Clean R”, kas sniedz pakalpojumus Inčukalna pagastā, šobrīd nenodrošina šādu iespēju, taču plānots, ka jau 2023. gadā arī šeit iedzīvotājiem būs pieejams atkritumu šķirošanas laukums.

Ikviens iedzīvotājs, ņemot vērā savas iespējas, tiek aicināts izvēlēties videi draudzīgāku veidu kā izmantot egli, ietaupot resursus:

  • izvēlēties egli podiņā un to iestādīt savā īpašumā vai uzdāvāt kādam, kam ir pagalms;
  • izmantot savas mājas apsildīšanai vai atdod egli kādam, kurš dzīvo ēkā ar malkas apkuri;
  • painteresēties par to, vai nenokaltuša egle noder kādā zvēru audzētavā;
  • egles zari var noderēt kā pārsedzamais materiāls vai augu balsta materiāls piemājas dārzā;
  • iespējams eglīti saglabāt nākamajam gadam – jo egle bez skujām arī var būt ļoti dekoratīva. 

Papildu informāciju par draudzīgu svētku eglītes izmantošanu pēc svētkiem var uzzināt pie atkritumu apsaimniekotājiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi