×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-09
Siguldas novada demogrāfiskie rādītāji turpina augt

2022. gads – pirmais pilnais gads, kas aizvadīts pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas. Siguldas novadā pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, kuri sniedz informāciju līdz 2022. gada jūlijam, ir 32 911 iedzīvotāji. Pērn Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā sastādīti 336 dzimšanas, 261 miršanas reģistri, saglabājot pozitīvu dabisko pieaugumu. Salīdzinot ar 2021. gadu, dzimšanas reģistrācija veikta par 8% vairāk, miršanas – par 14% vairāk un laulības reģistri par 30% vairāk.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 296 laulības, no tām 196 pāri ir laulāti Siguldas Jaunās pils telpās, 35 pāri – izbraukuma ceremonijās, kas notikušas novada muižās, viesu namos un Gaujas senielejas gleznainajās vietās. Savukārt 4 pāri “Jā” vārdu izvēlējās teikt Mālpils pagasta nodaļas telpās un 3 pāri – Krimuldas pagastā. Siguldas novada baznīcās gredzenus mijuši 58 pāri.

Joprojām populārākais laulību noslēgšanas vecums pāriem ir 25–40 gadi. Tomēr pērn Dzimtsarakstu nodaļā salaulātas arī 25 personas pensijas vecumā, vecākais kungs bija 86 gadus vecs un kundze – 79 gadu vecumā.

Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto jaundzimušo vidū ir 184 meitenes, bet 152 ir zēni, vienā ģimenē piedzimis dvīņu pāris. No Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētajiem 336 jaundzimušajiem 276 ir deklarēti Siguldas novadā. Aizvadītā gada populārākie vārdi zēniem bija Olivers (7), Lūkass (5), Augusts (4), Renārs (4), savukārt meitenēm – Alise (7), Amēlija (7), Paula (7), Gabriela (5), Emīlija (5), bet interesentākie vārdi – Maido, Lionels, Noels, Tonijs, Nikodēms, Demians, Konors Viliams, Annabella, Aurora, Hēra, Mendija, Adelina Darija, Keilija, Raēla un Lendija.

Pagājušā gada maijā un augustā organizēts jaundzimušo godināšanas pasākums “Esmu dzimis Siguldas novadā”, kopumā jaunajiem novadniekiem izsniedzot 250 goda medaļas. Zelta kāzu pasākumā, kas pērn notika augustā un decembrī, cildināti 12 pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un bija pieteikušies dalībai pasākumā.

Dzimtsarakstu nodaļā 2022. gadā ir pieaudzis arī saņemto un izsniegto dokumentu skaits, tai skaitā elektronisko dokumentu skaits.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi