×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-16
Allažu pirmsskolas audzēkņi piedalās baleta stundā

16. janvārī Allažu pirmsskolas bērni piedalījās baleta stundā. Iestādē viesojās Latvijas Nacionālās operas un baleta balerīna Paulīna Druka. Balerīnas sirsnīgais stāstījums aizveda jauniešus baleta pasaulē, kurā ik dienas notiek brīnumi – uz skatuves satiekas laupītāji, princeses un citi pasaku varoņi. Katrs priekšnesums ir piedzīvojums. Bērni iepazina baleta ikdienu un aizkulises, apguva dažas vienkāršākās klasiskās dejas, roku un kāju pozīcijas, reizē iepazina unikālo balerīnas profesiju.

Baleta mūzika un kustības uzbūra jaunu pasauli, kurā viss ir iespējams. To varēja vērot balerīnas priekšnesuma variācijā no baleta izrādes “Riekstkodis”. Pasākuma otrā daļā bērni piedalījās Baleta Burziņā. Tā bija vienreizēja iespēja gan mazajiem skatītājiem, gan pieaugušajiem turēt rokās dažādus baleta iestudējumu aksesuārus – prinču cepures, princešu diadēmas, vēdekļus un daudz ko citu. Vislielāko sajūsmu bērnos raisīja iespējas uzmērīt un ietērpies baleta kostīmos – dažādu krāsu baleta kleitas, puišu toreadoru kostīmi, parūkas, augstmaņu cepures, spožās tiāras. Kostīmi bērniem ļāva iejusties dažādos tēlos – no princeses, augstmaņa, pāža līdz spāņu varonim. Gandrīz ikviens gribēja uzmērīt baleta pirkstu kurpes – puantes. Jautrību izraisīja bērnu asprātīgā atbilde, ka baleta pirkstu kurpes sauc par baleta pastalām.

Paldies Paulīnai Drukai, kura ļāva ielūkoties baleta pasaulē.

Informāciju sagatavoja:
direktora vietniece pirmsskolas izglītībā
Jana Baranovska

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi