×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-19
Aizvadīta pirmā šī gada tikšanās ar Siguldas pils kvartāla nomniekiem

18. janvārī notika pirmā šī gada sanāksme ar Siguldas pils kvartāla nomniekiem, kurā piedalījās vairāk nekā 20 sadarbības partneri un 7 pašvaldības pārstāvji.

Sanāksmi atklāja Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja Jolanta Kursiša, kura iepazīstināja ar sevi un īsi pastāstīja par tēmām, kas kopīgi apspriežamas – plānotajiem pasākumiem un aktivitātēm Siguldas novadā un pils kvartālā 2023. gadā, kā arī par Eiropas Sociālā fonda SAM projektu “Siguldas pils kompleksa ēku pārbūve, revitalizācija uzņēmējdarbības atbalstam” sasniedzamajiem rezultatīvajiem rādītājiem, kas izpildāmi sadarbībā ar uzņēmējiem. SAM projekta ietvaros visiem nomniekiem kopā jārada 47 jaunas darba vietas un jāiegulda 80 tūkstoši investīciju saimnieciskās darbības paplašināšanā vai dažādošanā atjaunotās pils teritorijā.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa klātesošos iepazīstināja ar plānotajām izmaiņām Siguldas Attīstība aģentūras struktūrā. Aģentūras pārziņā ir uzņēmējdarbība, mārketings, tūrisms un teritorijas stratēģiskā attīstība. Priekšsēdētāja informēja, ka noslēdzies pašvaldības izsludinātais konkurss uz vakantajām amata vietām Siguldas Attīstības aģentūras direktors/-e un direktora/-es vietnieks saimnieciskajos jautājumos, tuvākajā laikā paredzētas pārrunas ar potenciālajiem pretendentiem.

Par tūrisma nozares tendencēm un aktivitātēm 2023. gadā pastāstīja Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Kristīne Junkure. Pēc statistikas tūristu grupu vislielākais pieplūdums pēdējo gadu laikā novadā ir Siguldas Jaunajā pilī un Livonijas ordeņa Siguldas pilī. Pozitīvā tendence pēdējos gados – tūristu skaits novadā pieaug. Vairums ir vietējie Latvijas iedzīvotāji, kuri apceļo citus novadus.

TIC vadītāja aicināja padomāt nomniekus par kopējiem sadarbības modeļiem ar pašvaldību par tūrisma klāsta palielināšanu un daudzveidību. Novada viesiem radīt produktu, ar ko viņus varētu aizraut un ieinteresēt. Sadarbība izpaustos kā darbnīcu iekļaušana Siguldas novada tūrisma programmā, kur tūristi, apmeklējot Siguldas pils kvartālu, varētu piedalīties dažādās meistarklašu radošajās darbnīcās.  

Tikšanās laikā no nomniekiem tika uzklausīti dažādi ierosinājumi – uzlabot norādes par nomnieku atrašanās vietu pils kvartālā, izveidot informatīvas plāksnes ar darbnīcu nosaukumiem, pašvaldībai izveidot kopīgu piedāvājumu ar nomniekiem tūrisma pakalpojumu popularizēšanai.

Plānots, ka arī turpmāk Uzņēmējdarbības atbalsta punkts rīkos regulāras tikšanās ar nomniekiem, lai iepazīstinātu ar pils kvartāla un novada aktualitātēm.

Paldies par sadarbību visiem sadarbības partneriem – nomniekiem!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi