×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-30
Siguldas 1. pamatskolas pedagogi piedalās stundu vērošanā Helsinkos

No 24. līdz 27. janvārim Siguldas 1. pamatskolas skolotāji Lāsma Konošonoka un Edgars Visockis viesojās Helsinkos “Erasmus+” projekta “Teātra māksla – izaicinājums vai iespēja 21. gadsimta izglītībā” ietvaros. Vizītes mērķis bija iepazīties ar mācību procesu divās Helsinku skolās, piedaloties mācību stundās kā vērotājiem. Jau pirms došanās ceļā skolotāji iepazinās ar dažādiem materiāliem par Somiju un tās izglītības sistēmu, lai pārliecinātos, kā dažādas atziņas tiek realizētas skolas ikdienā.

Abas apmeklētās skolas bija plašas, funkcionālas, ar labu tehnisko bāzi klasēs, kas domātas dizainam un tehnoloģijām, vizuālajai mākslai, mūzikai. Somi lepojas ar to, ka skolēniem ir plašas iespējas darboties praktiski, piemēram, mācīties gatavot ēst vai apgūt kāda mūzikas instrumenta spēli. Visiem skolēniem (līdzīgi kā Siguldā) ir pieejamas pašvaldības apmaksātas pusdienas. Interesanti, ka abās skolās nav atsevišķas telpas garderobei, virsjakas var atstāt foajē, bet vairākums skolēnu to nedara, tāpēc pārvietojas pa skolu, ģērbušies virsjakās.

Stundu uzbūve kopumā neatšķiras no Latvijas skolu stundām – to sākumā tiek pārbaudīts mājasdarbs, tad skolotājs iepazīstina ar stundas tēmu, pastāsta teoriju, pēc tam skolēni darbojas paši, rēķinot uzdevumus vai rakstot. Teātra mākslas elementi tika iekļauti literatūrā, atveidojot grāmatu varoņu attiecības. Daudz tiek ļauts skolēniem darboties pašiem, skolotājam uzņemoties konsultanta lomu.

Somijā daudz tiek domāts par dažādu skolēnu integrēšanu skolas vidē – ir speciālas klases skolēniem ar veselības vai uzvedības problēmām, kā arī tiem, kuri nezina somu valodu. Tāpat stundās piedalās skolotāju palīgi, kuri palīdz gan risināt uzdevumus, gan kontrolēt skolēnu uzvedību. Tomēr problēmas, kas saistītas ar skolēnu uzvedību, kļūst arvien aktuālākas arī Somijas skolās.

Kopumā dalība šajā projektā bija laba iespēja gan iepazīties ar citas valsts izglītības procesu, gan paskatīties uz Latvijas skolu ikdienu no malas, gan smelties iedvesmu savu mācību stundu dažādošanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi