×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-09
Pensionāriem ar derīgu pasi nav jāsteidz kārtot eID

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka pensionāriem, kuru rīcībā šobrīd ir derīga pase, nav jāsteidzas kārtot elektroniskā identifikācijas karte (eID), jo pensionāriem ir noteikts pārejas periods līdz 2030. gada 31. decembrim.

Pārejas periods līdz 2030. gada 31. decembrim attiecas arī uz tiem cilvēkiem, kuriem noteikta pirmā invaliditātes grupa; kuriem noteikts politiski represētās personas statuss; tiem, kuri saņem pakalpojumus ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās; cilvēkiem, kuri ir izstājušies no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā reģistrētas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādes, lai saņemtu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus dzīvesvietā; tiem, kuri saņem sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā reģistrētas grupu mājas pakalpojumus; tiem, kuri snieguši ziņas par savu dzīvesvietu ārvalstī.

Personām, kam šobrīd pienākas atvieglojumi reģionālajā sabiedriskajā transportā, jāņem vērā, ka 2023. gadā plāno ieviest eID kartes izmantošanu braukšana atvieglojumiem. Plašāka informācija par sistēmas modernizāciju šeit

Personu apliecinošus dokumentus – pasi un eID karti – var noformēt jebkurā no 29 Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļām neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Dokumentu pieteikšana un saņemšana notiek rindas kārtībā, savukārt Siguldas filiālē Raiņa ielā 3 pakalpojumus var saņemt tikai pēc iepriekšēja tiešsaistes pieraksta.

Patlaban tuvākais pieejamais pieraksta laiks Siguldas filiālē ir maijs, pieteikšanās tiks atvērta martā. Atgādinām, ka februārī PMLP Siguldas filiālē ir izmaiņas tās darba laikā – klientu pieņemšana un personu apliecinošu dokumentu formēšana līdz 22. februārim nenotiks. Sagatavotie dokumenti pēc iepriekšēja pieraksta tiks izsniegti 15. februārī. Pārējā laikā iepriekš neizņemtos dokumentus iespējams saņemt PMLP Cēsu nodaļā (Jāņa Poruka ielā 8).

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā, aicinām zvanīt uz PMLP informatīvo tālruni: 67209400.

Personas apliecība jeb elektroniskā identifikācijas karte (eID) ir personu apliecinošs dokuments, kas apliecina cilvēka identitāti un tiesisko statusu. Ar šo karti var aizstāt pasi, ceļot, apliecināt savu identitāti attālināti jeb elektroniskajā vidē (izmantot elektronisko pakalpojumu saņemšanai, kā elektronisko identifikācijas līdzekli, piemēram, e-parakstu un citus).

Tāpat PMLP atgādina,  ka senioriem vairs neizsniedz beztermiņa pases – pases derīguma termiņš ir desmit gadi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi