×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-10
Šonedēļ Siguldas novadā: pasākumi ģimenēm, Meteņu dienas atzīmēšana un citi notikumi

Šajā brīvdienās Siguldas novads ļaus piedzīvot jaunas emocijas, kas radīsies, atbalstot mazākus un lielākus sportistus sacensībās, baudot kopābūšanu ar ģimeni jaunā pasākumu ciklā “Kultūr’Kulūneis jeb Kukū” kultūras centrā “Siguldas devons” vai mākslu kādā no novada kultūrvietām. Šonedēļ varēs arī izdejoties Valentīndienas ballē Allažos un piedalīties Meteņu dienas pasākumā Inčukalnā. Šīs nedēļas brīvdienu piedāvājums būs piemērots ikkatram novadniekam un viesim.

 

 

Piektdien, 10. februārī

Plkst. 16.00 Krimuldas Sporta centrā norisināsies Līdzsvara diena.

 

Sestdien, 11. februārī

Plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība “Funkcionālais fitness”.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā risināsies bezmaksas nodarbība “Funkcionālais fitness”.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 11.00 Inčukalna Sporta centrā varēs atbalstīt U-11 grupas zēnu komandu “Bedrock VSOP/Vangaži”, kura Latvijas čempionātā florbolā tiksies ar FK “Kurši”.

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks uzsākts jauns pasākuma cikls “Kultūr’Kūlenis jeb KuKū” ģimenēm. Šajā reizē būs iespēja piedalīties unikālas izstādes “Bikimetrs” atklāšanā, Rīgas cirka skolas meistarklasēs un baudīt“Klaunāde” un žonglēšana kopā ar mākslinieku Mariano Cronopio Gedwillo no Argentīnas. Ieeja krāšņajā notikumā ir bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.30 Mores Tautas namā notiks bezmaksas nodarbība “Funkcionālais fitness”.

No plkst. 12.00 Krimuldas Sporta centrā norisināsies peldēšanas sacensības “Nemo Challenge Ragana”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 pie Inčukalna Tautas nama norisināsies Meteņu svinēšana kopā ar folkloras kopu “Putni” no Lēdurgas. Pasākumam aicinātas pievienoties ģimenes ar bērniem.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks Ģimeņu diena un lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” atklāšana, kurā paredzēta iepazīšanās ar programmu, leļļu teātra izrāde, tikšanās un radoša darbošanās ar programmas lapsas tēla dizainu un logo izstrādātāju mākslinieci Unu Leitāni. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 un 13.30 Siguldas Sporta skolā būs iespēja sekot līdzi Siguldas SS komandas Latvijas Jaunatnes basketbola līgas mačiem, kurā mājinieki U-14, U-15 grupā cīnīsies pret Balvu SS.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība 12–18 gadus veciem jauniešiem ar Sociālā dienesta atzinumu vai izziņu.

Plkst. 15.00 Inčukalna Tautas namā būs iespēja apmeklēt Daces Saulītes un Modra Baloža gleznu un grafiku izstādes “Pāreja uz vasaras laiku” atklāšanas pasākumu.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā Smiltenes Tautas teātris demonstrēs izrādi “Dīvainais pāris”. Biļetes cena – 4 eiro.

No plkst. 20.00 Allažu Tautas nams un muzikālā apvienība “Zēgevaldes trio” aicina uz Valentīndienas balli. Dejas Allažos norisināsies līdz plkst. 1.00 naktī. Biļetes cena – 9 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 7 eiro. Galdiņu rezervācija un biļešu iepriekšpārdošana, zvanot uz tālruņa numuru 26545054 vai rakstot uz e-pasta adresi ance.berze@sigulda.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 12. janvārī

Plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš sirsnīgās mīlestības svētku noskaņās. Piedāvājumā būs svaigi cepta maize, kūpinājumi, lauku olas, sezonas dārzeņi, gardas un asas mērcītes, vietējie āboli un bumbieri, sulas, medus, tējas, milti, pupas, zirņi, dažādu veidu svaigie sieri, basturma, speķis, fokačas maizes un gardēžiem – uz uguns gatavota tom-yum zupa.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā risināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Aivara Gulbja un Bārbalas Gulbes izstāde “ES ESMU. ES”. Izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, bet apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” no sestdienas varēs aplūkot unikālu, grāmatu sērijas “Bikibuks” oriģinālilustrāciju izstādi “BikiMETRS”. Ekspozīcijas atklāšana norisināsies plkst. 11.00 pasākumu cikla “Kultūr’Kūlenis”.

Mālpils Kultūras centrā skatāma gleznotāja Māra Upzara izstāde “Uzaicinājums”. Mākslas darbi tapuši pēdējo 5 gadu laikā, katru darbu ilgstoši pārdomājot un piedzīvojot, pirms tas iegūst visiem saskatāmu veidolu.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā eksponēti Mākslas nodaļas audzēkņu 1. pusgada labāko darbi. Interesenti izstādi “Ievārījums” aicināti apmeklēt piektdien no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Lēdurgas Kultūras namā skatāma jauniešu deju kolektīva “Metieniņš” tērpu-masku fotogrāfiju izstāde “Nerejati, ciema suņi”.

Turaidas muzejrezervāts sniedz iespēju aplūkot brīvdabas izstādi “Gadskārtu svētki Meteņi – jauna gada sākums”.

Siguldas novada bibliotēkā iespējams aplūkot izstādi pirmsskolas vecuma bērniem “Gribu lasīt” un literāro izstādi bērniem “Lapsa”, kā arī tekstilmākslinieces Santas Grigus gobelēnu izstāde “Aušana kā dzeja”, divas literārās izstādes “Es esmu visur. Dzidrai Zeberiņai – 100” un “Žilam Vernam – 195”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā aplūkojama siguldietes Ingas Grīgas gleznu izstāde “Iedvesmas mirkļi”.

Inčukalna bibliotēkā visu mēnesi apskatāma literārā izstāde “Piedzīvojumu meklējumos. Žilam Vernam – 195” un tematisko izstādi “Skaista mana valodiņa. 21. februāris – Starptautiskā dzimtās valodas diena”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi