×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-23
Personas apliecību jeb eID karti ieviesīs pakāpeniski līdz 2031. gadam

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē, ka personām, kurām līdz šā gada 30. aprīlim ir izsniegta tikai pase, elektroniskā identifikācijas (eID) karte būs obligāta tad, kad beigsies pases derīguma termiņš, tā paredz Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā.

Kamēr Latvijas iedzīvotājam, pilsonim vai nepilsonim ir derīga pase, eID karte nebūs obligāta līdz pat 2031. gadam. Tādējādi personas apliecības jeb eID kartes kā obligāts personu apliecinoša dokuments tiks ieviesta pakāpeniski.

Vienlaikus personām no 15 gadu vecuma, apmeklējot PMLP, eID karte tiks noformēta kā primārais un obligātais personu apliecinošais dokuments. Pase turpmāk būs izvēles dokuments, kas tiks noformēts, ja personai būs tāda vēlme.

Šie likuma grozījumi attiecas uz visām iedzīvotāju grupām, tai skaitā senioriem, kā arī tiem Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kuri dzīvo ārvalstīs.

Atgādinām, ka personu apliecinošus dokumentus var noformēt jebkurā no 29 PMLP nodaļām neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, Siguldā šos pakalpojumus var saņemt Raiņa ielā 3. Jāņem vērā, ka Siguldas filiālē PMLP pakalpojumus var saņemt tikai pēc iepriekšēja tiešsaistes pieraksta.

Iepriekš bija plānots, ka no šā gada 1. maija iedzīvotājiem eID karte būs obligāts personu apliecinošs dokuments, taču, ņemot vērā līdz šim apgrūtināto dokumentu formēšanu, kas radusies lielā pieprasījuma rezultātā, likumā veiktas izmaiņas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi