×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-15
Lēdurgā viesojas latviešu gleznotāja un mākslas pedagoģe Vija Zariņa

Skolēnu brīvlaikā 13. martā Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skolā notika Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” organizētie pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kursi – meistarklase vizuāli plastiskās mākslas nodaļu pedagogiem: “Priekšstatu veidošanās par Latvijas ainavu mūsdienu glezniecībā”. Kursos piedalījās pedagogi no Siguldas, Krimuldas, Mālpils un Lēdurgas skolām.

Meistarklasi vadīja Vija Zariņa – latviešu gleznotāja un mākslas pedagoģe, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore, gleznotāja iepazīstināja ar savu daiļradi fotogrāfijās uz ekrāna, attēlos grāmatās un trīs līdz paņemtajās gleznās.

Māksliniece Vija Zariņa iepazīstināja ar savu albumu, kurā iekļauti Andas Treijas un Ievas Rupenheites raksti, sarunas, kā arī darbu reprodukcijas. Savā glezniecībā Vija Zariņa īpašu nozīmi piešķir ainavai. Tas ir stāsts par Latviju, tai piemītošo unikālo un neatkārtojamo dabas skaistumu, kam nav raksturīga košu krāsu palete, bet maigi un klusināti toņi.

Vija Zariņa savos darbos attēlo ainavas, kurās maz cilvēka rokas pieskāriena. Gleznās dominē plašums, gaisma un izsmalcinātas dabas krāsu nianses. Māksliniece stāsta par savu izvēli gleznot ar eļļas krāsām, kas daudz niansētāk un plastiskāk spēj attēlot iecerēto. Daudz darbu ir liela formāta.

Arī ceļš uz Lēdurgu iedvesmoja gleznotāju jaunām gleznām. Kaut gan esot gleznots tik daudz ainavu, ka jaunas kombinācijas rodas galvā  bez konkrētas fotogrāfijas vai vietas.

Pēc sarunām visi pedagogi savus sarūpētos audeklus lika uz molbertiem un gatavojās gleznot katrs savu ainavu. Katrs darbs sākas ar kompozīciju, kuru nosaka arī darba formāts. Tāpēc kompozīcijas izvēle tika risināta, iespaidojoties no mākslinieces ieteikumiem un padomiem.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi