×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-14
Budžeta grozījumos paredz finansējumu infrastruktūras uzlabojumiem un investīciju projektiem

Līdz ar valsts budžeta apstiprināšanu, plānojot investīcijas un aizņēmumus, Siguldas novada pašvaldības budžetā veikti grozījumi, kas apstiprināti 13. aprīļa domes sēdē. Pēc grozījumiem Siguldas novada pašvaldības budžeta apmērs sasniedzis turpat 60 miljonus eiro, ieņēmumiem pieaugot par 1 154 371 eiro un izdevumiem – 2 013 758 eiro.

Ar šiem budžeta grozījumiem papildu investīcijas vairāk nekā 500 tūkstošu eiro apmērā novirzītas remontdarbiem un infrastruktūras uzlabošanai. Ievērojamu daļu no plānotajiem izdevumiem, vairāk nekā 470 tūkstošu eiro apmērā, veido nepieciešamais līdzfinansējums aizņēmumiem Valsts kasē investīciju projektu īstenošanai.

“Apstiprinot 2023. gada pašvaldības budžetu šā gada februārī, budžeta atlikums plānots turpat 900 tūkstošu eiro apmērā, lai pēc valsts budžeta apstiprināšanas, ņemot vērā budžeta likumā noteiktās prioritātes, lemtu par investīciju projektiem, kurus būtu iespējams īstenot, piesaistot aizņēmumu Valsts kasē. Papildus tam tika izvērtētas arī budžeta iespējas, lai veiktu virkni remontdarbu pašvaldības ēkās, sakārtojot infrastruktūru,” norāda pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Nozīmīgākie izglītības infrastruktūras uzlabojumi no pašvaldības budžeta līdzekļiem paredzēti Allažu Sporta centra fasādes remontam un sporta laukuma skrejceliņa pārbūves projektēšanai, Siguldas Sporta skolas ieejas mezgla pārbūvei un zemes iegādei zem šīs ēkas, pirmsskolas izglītības iestādes “Allaži” ēkas siltināšanas darbu pabeigšanai, Mālpils vidusskolas siltummezgla modernizācijai un ugunsgrēka trauksmes signalizācijas sistēmas izbūvei, pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” jumta remontam, pirmsskolas izglītības iestādes “Krimulda” jumta un fasādes remontam, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā uzsākto apkures sistēmas pārbūves darbu pabeigšanai, apkures sistēmas projektēšanai mākslu skolā “Baltais flīģelis”, Laurenču sākumskolā un pirmsskolas izglītības iestādē “Ezerciems”, kā arī siltummezgla modernizācijai pirmsskolas izglītības iestādē “Māllēpīte” un Livonijas ordeņa pils tilta atjaunošanas darbiem. Budžetā paredzēti darbi arī citās izglītības iestādēs, veicot nelielus labiekārtošanas un remontdarbus.

Lai attīstītu aktīvās atpūtas zonas, rūpējoties par ģimenēm, budžetā plānots finansējums bērnu rotaļlaukuma atjaunošanai Raganā un sporta laukuma projektēšanai Peltēs. Tāpat ir plānoti teritorijas labiekārtošanas darbi sociālās aprūpes mājā “Gaismiņas” un “Gauja”. 

Turpinot atbalstīt iedzīvotāju iniciatīvas, līdzfinansējums vairāk nekā 200 tūkstošu eiro apmērā paredzēts iesniegtajiem pieteikumiem daudzdzīvokļu māju pagalmu sakārtošanai Siguldā, Krišjāņa Barona ielā 4 un 14, Strēlnieku ielā 7.

Šobrīd ir uzsākts iepirkums, lai veiktu jaunas pirmsskolas izglītības iestādes projektēšanu Inčukalnā, pretendējot uz līdzfinansējumu no Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem. 

Būtiskākie budžeta investīciju projekti, kurus plānots realizēt ar Valsts aizņēmumu prioritārajiem projektiem 1,5 miljonu eiro apmērā, ir ēkas Siguldā, Raiņa ielā 3, iegāde, Mālpils Kultūras centra remontdarbi, Lēdurgas Kultūras nama remonts un bibliotēkas pārbūve, kā arī Livonijas ordeņa pils mūra atjaunošanas darbi.

Papildus jau plānotajām investīcijām ceļu infrastruktūras uzlabošanai budžeta grozījumos paredzēts finansējums autoceļu vienkāršotās atjaunošanas projektēšanai, līdzfinansējumam aizņēmuma ņemšanai, lai veiktu autoceļu vienkāršotu atjaunošanu un pārbūvētu Kantora, Zvaigžņu, Mēness ielas Sidgundas ciemā. Prioritāri ceļa seguma vienkāršotā atjaunošana tiks veikta vietās, kur tiek nodrošināta uzņēmējdarbība. 

Budžeta grozījumos papildu finansējums 25 tūkstošu eiro apmērā paredzēts novada amatiermākslas kolektīvu dalības nodrošināšanai XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos, vairāk nekā 30 tūkstoši eiro SIA “Siguldas slimnīca” katlu mājas apkures sistēmas sakārtošanai, veicot ieguldījumu kapitālsabiedrības pamatkapitālā, vairāk nekā 65 tūkstoši eiro Bērnu un jauniešu literatūras festivāla organizēšanai, kā arī līdzfinansējums vairāk nekā 20 tūkstošu eiro apmērā biedrības “Aicinājums Tev” projektam “Dienas aprūpes centra darbības paplašināšana”.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem nosacījumiem pašvaldība paredzējusi piesaistīt aizņēmumus dažādu izglītības iestāžu infrastruktūras objektu uzlabošanai/pārbūvei, projektēšanai vai pakalpojumu attīstībai: Siguldas pilsētas vidusskolas pārbūves projektēšanai, Siguldas pilsētas stadiona pārbūvei, Laurenču sākumskolas sporta zāles, dienesta viesnīcas pārbūves par skolas telpām un teritorijas labiekārtojuma projektēšanai, pirmsskolas izglītības iestādes “Tornīši” teritorijas labiekārtošanai un trepju atjaunošanai, kā arī autobusa iegādei skolēnu pārvadājumu nodrošināšanai. Šie investīciju projekti tiks īstenoti, ja tiks saņemts aizņēmumi. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi