×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-20
Siguldas jaunieši erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” iegūst 4. vietu

Aizvadīts trešais Latvijas Fizikas festivāls, kas pulcēja vairāk nekā trīs tūkstošus apmeklētāju. Festivāla ietvaros norisinājās arī skolēnu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” pusfināls un fināls. Rīgas reģiona erudītākā bija Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda “Oligarhi”, kas konkursu noslēdza ar 4. vietu 231 komandas konkurencē.

Kopumā pusfinālā Rīgas reģionu pārstāvēja četras novada skolas: Siguldas Valsts ģimnāzija, Siguldas 1. pamatskola, Inčukalna pamatskola un Mores pamatskola. Novadnieki labus rezultātus uzrādīja jau atlases kārtā, pusfinālā iekļūstot četrām komandām. Viena no tām Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda “Oligarhi” skolotāja Jāņa Bukina vadībā, kura konkursā kopumā ieguva 4. vietu un balvā saņēma iespēju doties uz Rīgas Tehniskās universitātes zinātkāres centru “Futurimo Rīga”, kas jau pavisam drīz vērs durvis pirmajiem apmeklētājiem.

Latvijas Fizikas festivāla mērķis ir ikvienam saistošā, interesantā un praktiskā veidā parādīt gan fizikas, gan citu eksakto mācību priekšmetu aizraujošo pusi, kā arī novērtēt talantīgākos skolēnus Latvijā. Pasākumā visas dienas garumā darbojās dažādas eksakto zinātņu izpētes stacijas un notika izzinoši pasākumi, piemēram, diskusija “STEM izglītība Alpha paaudzei: ko varam darīt jau šodien, lai eksakto zinātņu popularitāte augtu?” un jautājumu un atbilžu sesija “Ko nozīmē būt fiziķim?” ar Vjačeslavu Kaščejevu. Visi konkursa dalībnieki vienojās “FIZMIX Eksperiments” lielajā izaicinājumā, kura laikā 60 visu pusfinālistu izgatavotās “robotrokas” vienlaicīgi izpildīja stilizētu deju. Vērojot skolēnu erudīcijas konkursa pusfinālu un finālu, pasākuma apmeklētājiem bija iespēja papildināt savas zināšanas par nākotnes enerģiju.

AS “Latvenergo” rīkotais erudīcijas konkurss norisinājās 28. reizi, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. “FIZMIX Eksperiments” konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku. Ar konkursa “FIZMIX Eksperiments” palīdzību gan skolotāji, gan skolēni var pārliecināties, ka fizika nav tikai sarežģīta teorija, bet tā eksistē mums visapkārt un var būt aizraujoša.

 

Informāciju sagatavoja:
AS “Latvenergo”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi