×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-20
Atvērts CleanR atkritumu pieņemšanas laukums Inčukalnā

20. aprīlī Siguldas novadā pie dzelzceļa stacijas “Inčukalns” (no Plānupes ielas puses) CleanR atklāja dalīti vāktu jeb šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu, kurā Inčukalna iedzīvotāji var bez maksas nodot dažāda veida iepakojumu, nolietotas elektroierīces, tekstilu, BIO un cita veida atkritumus.

Vēršam uzmanību, ka lielāka apjoma šķirotos atkritumus turpmāk jānodod jaunajā pārstrādei derīgo materiālu nodošanas laukumā, lai netiktu pārblīvēti konteineri mazajos šķiroto atkritumu punktos, kas izvietoti visā pagastā. Tāpat jāņem vērā, ka mazajos šķiroto atkritumu punktos ir aizliegts pie konteineriem novietot atkritumus, kas neietilpst norādītajās kategorijās – sadzīvē radušies bīstamie atkritumi, būvniecības un lielgabarīta atkritumi. Par nepiemērotās vietās atstātiem atkritumiem norēķinus ar atkritumu apsaimniekotāju veic Siguldas novada pašvaldība, tādējādi tērējot līdzekļus, ko varētu novirzīt labiekārtošanas pasākumiem.

Laukuma atklāšanas dienā CleanR piedāvāja izglītojošu šķirošanas meistarklasi jauniešiem un sniedza atbildes uz jautājumiem par atkritumu šķirošanu, kā arī skaidroja jaunā laukuma darbības principus.

Mazajiem apmeklētājiem bija iespēja piedalīties meistarklasē, kur ar izglītojošām aktivitātēm šķirošanas pamatprincipus palīdzēja izzināt arī CleanR simbols skudra, kā arī bija iespēja darbībā redzēt Latvijā vienīgo atkritumvedēju, kas konteinerus ne vien iztukšo, bet uzreiz tos arī izmazgā.

Laukuma atklāšanā piedalījās SIA CleanR valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Dalīti vāktu atkritumu pieņemšanas laukumā iedzīvotāji bez maksas var nodot ne vien plastmasas, metāla, papīra un stikla iepakojumu, bet arī tekstilizstrādājumus, BIO atkritumus, koksni, nolietotu elektrotehniku un sadzīvē radušās baterijas. Laukumā būs iespēja nodot arī dažāda veida bīstamus atkritumus, nolietotas riepas, lielgabarīta un būvniecības atkritumus nelielos apmēros.

Inčukalna atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks:

  • pirmdienās – slēgts;
  • otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;
  • trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00;
  • ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00;
  • piektdienās – slēgts;
  • sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00;
  • svētdienās – slēgts.

Plašāka informācija pieejama šeit.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi