×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 8. maijs
Šodien sveicam: Staņislavs, Staņislava, Stefānija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-25
Atkritumu apsaimniekotāji aicina bez maksas nodot nolietotas elektroiekārtas

Rūpējoties par iedzīvotāju ērtībām un vides tīrību, aprīlī un maijā Siguldas novadā atkritumu apsaimniekotāji aicina bez maksas nodot elektrotehniku speciāli organizētās izbraukuma pieturvietās, no mājsaimniecību adresēm un atkritumu apsaimniekošanas laukumos.

Pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Clean R” 29. aprīlī Inčukalna pagastā organizē “EKO dienu” elektrotehnikas bezmaksas nodošanai (iespēju var izmantot  Inčukalna pagasta iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar SIA “Clean R” par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu). “EKO dienā” bez maksas varēs nodot: lielo sadzīves tehniku (ledusskapjus, veļas mašīnas, elektriskās plītis, trauku mazgājamās mašīnas un līdzīga tehniku); mazo sadzīves tehniku (mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, virtuves kombainus, kafijas automātus, putekļsūcējus, fēnus, tējkannas un līdzīgu tehniku).

“EKO dienas” pieturvietu adreses un nodošanas laiks:

► Egļupē, Inčukalna pagastā, Baseina un Baložu ielas krustojumā no plkst. 9.00 līdz 10.00;

► Inčukalnā, Plānupes ielā, laukumā pie dzelzceļa stacijas, no plkst. 10.30 līdz 11:00;

► Inčukalnā, Miera ielā 1 (no kapu puses), no plkst. 11.30 līdz 12.30;

► Gaujā, Gaujaslīču ielā 38 (skeitparks), no plkst. 12.45 līdz 13.45;

► Krustiņos, Ievkalnu ielas sākumā, no plkst. 14.00 līdz 14.30;

► Kārļzemniekos, pie sociālās mājas, no plkst. 14.45 līdz 15.15;

► Kļavās, Kļavu ielas sākumā pie kantora ēkas, no plkst. 15:.30 līdz 16.30;

► Griķos, laukumā “Pie Brāļa”, no plkst. 17.00 līdz 17.30;

► “Meža miers”, laukumā pie dzelzceļa stacijas, no plkst. 17.45 līdz 18.30;

► “Meža miers”, laukumā pie Naftas bāzes teritorijas,  no plkst. 18.45 līdz 19.30.

Siguldas pilsētā, Siguldas, Allažu un Mores pagastā – 22. maijā, Mālpilī – 23. maijā SIA “Jumis” piedāvā izvest bez maksas no mājsaimniecības adreses jebkāda veida nolietotas un nederīgas sadzīves iekārtas un elektrotehniku (veļas mašīnas, televizorus, ledusskapjus, plītis, datorus, monitorus, telefonus un citus, ja iekārtu kopējais svars sasniedz un pārsniedz  40 kilogramus.  “Jumis” nolietotās elektrotehnikas savākšanas akcijas rīko vairākas reizes gadā, grafiks 2023. gadam skatāms uzņēmums tīmekļa vietnē . Elektroiekārtas, kuru kopējais svars nesasniedz 40 kilogramus vai kuras izvešanu klients vēlas izvest paša izvēlētā datumā, “Jumis” izved par maksu 18,15 eiro ar PVN no norādītās mājas ārdurvīm.

Daudzdzīvokļu namos bez  lifta elektroiekārtām ir jābūt novietotām pie  mājas ieejas vai  pagalmā. Palīdzība iekārtu iznešanā no ēkām jāsaskaņo iepriekš un par to piemēro maksu par krāvēja pakalpojumiem. 

Atgādinām, ka nolietotu elektrotehniku ikdienā šķiroto atkritumu laukumos var nodot bez maksas. Siguldas novadā šādi laukumi ir trīs: Siguldā, Zinātnes ielā, Raganā, Vidus ielā, un Inčukalnā pie dzelzceļa stacijas. Šobrīd SIA “Eco Baltia vide”, Latvijas Zaļais punkts, “Tet”, SIA “ZAAO” izsludinājuši kampaņu “Vislatvijas elektro talka”, līdz 21. maijam piedāvājot balvu fondu Krimuldas pagasta un Siguldas pilsētas šķiroto atkritumu laukumu apmeklētājiem.

Apmaiņā pret nolietotu elektrisko vai elektronisko iekārtu EKO laukuma pārzinis izsniedz speciālu izlozes kartīti, kas jāaizpilda, atzīmējot vienu no vēlamajām balvām, par kuru tiks veikta izloze starp visiem kampaņas dalībniekiem (televizors “Samsung” 50,  mobilais telefons “Samsung Galaxy” S21,  kafijas automāts “Philips”,  “Tet” dāvanu karte 100 eiro vērtībā, veikala “Maxima” dāvanu karte 200 eiro vērtībā). Papildus Raganas EKO laukumā tiks izlozēta arī “ZAAO” pārsteiguma balva.

“ZAAO” EKO laukuma (Ragana, Vidus iela 12) darba laiks: pirmdienās un otrdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, ceturtdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00, piektdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00. 

“Jumis” šķirošanas laukuma “Zemdegas” (Sigulda, Zinātnes iela) darba laiks: otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;  trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00; ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00; sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Uzmanību! Nolietotās elektropreces jānodod neizjauktā veidā! Ja ir vairākas maza izmēra vienības, elektrotehniku vēlams ielikt kastē vai caurredzamā maisā. 

Mazo elektrotehniku Siguldas iedzīvotājiem papildu ir iespēja bez maksas nodot specializētajos zaļajos konteineros, kas izvietoti veikalos “mini RIMI” Ventas ielā 1 un “RIMI”, kas atrodas T/C “Šokolāde”.

Atgādinām, ka elektriskās un elektroniskās iekārtas, ko lietojam savās mājsaimniecībās, ir izgatavotas no daudzveidīgiem materiāliem un satur arī dažādas kaitīgas vielas, piemēram, freonu, dzīvsudrabu, svinu, hromu, tāpēc EEIA nekādā ziņā nedrīkst nonākt dabā vai sadzīves atkritumu konteineros, bet tie jānodod atkritumu apsaimniekotajiem. Būtiski, ka līdz pat 90 % no EEIA izmantotajiem materiāliem ir iespējams pārstrādāt.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi