×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-05-08
Siguldā ministri, pašvaldību vadītāji un eksperti diskutēs par ēdināšanas sistēmas maiņu izglītības iestādēs

Trešdien, 10. maijā, Siguldā, Laurenču sākumskolā, no plkst. 11.00 līdz 15.30 notiks Latvijas sabiedrībai nozīmīgs dialogs “Bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšana Latvijā”, kurā diskutēs par šā brīža bērnu ēdināšanas sistēmas problēmām izglītības iestādēs un iespējām to mainīt.

Dialoga iniciators zemkopības ministrs Didzis Šmits norāda: “Šis būs nozīmīgs pirmais solis vispirms jau ceļā uz bērnu veselības un labklājības uzlabošanu Latvijā. Bērnības garša, kas attīstās bērnībā un jaunībā, ir pamats veselīgam uzturam visa mūža garumā. Taču ēdināšanas sistēmas maiņa nepieciešama arī tādēļ, lai mēs panāktu ekonomiski efektīvu un pārdomātu lauksaimniecības resursu izmantošanu, vienlaikus veicinot aprites ekonomiku un bioloģisko lauksaimniecību. Zemkopības ministrija viena nevar īstenot šajā sistēmā fundamentālas un ilgtspējīgas izmaiņas, tāpēc esmu uzaicinājis šajā pārmaiņu procesā iesaistīties iespējami plašam iesaistīto lokam.”

Pasākumā piedalīsies zemkopības ministrs Didzis Šmits, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, kā arī veselības ministre Līga Meņģelsone. Dalību apstiprinājuši arī vairāku pašvaldību vadītāji, atbildīgo valsts iestāžu vadītāji, lauksaimniecības organizāciju un pārtikas ražotāju pārstāvji, zemnieki un citi interesenti.

Dialoga pirmajā daļā klātesošos ar šā brīža situācijas raksturojumu iepazīstinās Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, kam sekos paneļdiskusija “Vietējie produkti bērnu ēdināšanā pašvaldībā – kā tas strādā praksē”. Ar savu pieredzi un izaicinājumiem dalīsies Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, kooperatīvās sabiedrības “Ekoloģisks.lv” valdes loceklis Raitis Rodiņš, akciju sabiedrības “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps, kā arī Laurenču sākumskolas vecāku padomes vadītāja Ilze Skrodele-Dubrovska. Savukārt otrajā pasākuma daļā notiks ministru paneļdiskusija “Kā mērķi pārvērst realitātē?”.

Bērnu ēdināšanas sistēmas maiņas dialogu organizē Zemkopības ministrija kopā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru un Siguldas novada pašvaldību.

 

Informāciju sagatavoja:
Zemkopības ministrija

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi